D.I.C. Veritas

Banija.sr, 07.01.2018, Budimir: Zahvalni smo Patrijarhu na brizi za izbjegle, prognane i raselјene

BEOGRAD - Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i Udruženje Srba iz Hrvatske Nјegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Irineju i svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve čestitaju BOŽIĆ i Božićne praznike kao i pravoslavnu Novu godinu.

Zahvalni smo Nјegovoj svetosti na očinjskim savjetima i brizi za izbjegle, prognane i raselјene kako iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, tako i sa Kosova i Metohije. Ovo nam daje dodatne snage da se sa još više entuzijazma i vjere uhvatimo u koštac sa brojnim problemima koji još uvijek muče izbjegličku populaciju, a posebno Srbe koji su izbjegli ili prognani iz Hrvatske.

Želimo Nјegovoj Svetosti dobro zdravlјe na dobrobit naše Srpske pravoslavne crkve i njenih vjernika koji ni po koju cijenu neće se odreći Svetosavlјa – jedine istinske vrednosti koja nas je održala i sačuvala i koja će nam osvjetlјavati put i u budućnosti. Posebno želimo da se zahvalimo na trudu i očinjskoj brizi svim našim arhijerejima i sveštenstvu u onim eparhijama i parohijama u kojima se još uvijek naš srpski narod tretira građanima drugog reda.

Uz pomoć Gospoda nadamo se i želimo da se svi izbjegli, raselјeni i prognani vrate na svoja vjekovna ognjišta uz pozdrav:

MIR BOŽJI – HRISTOS SE RODI
VAISTINU SE RODI

 

Predsjednik Asocijacije
Milojko Budimir, prof.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.