D.I.C. Veritas

KIRS, 05.08.2020, У нове станове у Старој Пазови усељено 169 избегличких породица из БиХ и Хрватске

Избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, које имају пребивалиште на територији општине Стара Пазова, уручени су кључеви од укупно 169 станова изграђених у оквиру потпројекта 5 Регионалног стамбеног програма.

Због ситуације са коронавирусом, кључеви су корисницима  сукцесивно уручивани током неколико дана, да би преостале породице, уз све епдемиолошке мере, примиле кључеве у среду 5.8.2020. године, од председника општине Ђорђа Радиновића, министра пољопривреде Бранислава Недимовића и комесара за избеглице и миграције Владимира Цуцића. Званичници су корисницима пожелели дуг и срећан живот у новим домовима.

Рeгиoнaлни  стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој савета Европе,  а финансиран је првенствено донаторским средствима. Највећи донатор је  Европска унија, затим Сједињене Америчке Државе, Немачка, Норвешка, Швајцарска, Италија, Данска, Турска, Луксембург, Шпанија, Кипар, Чешка, Мађарска, Румунија и Словачка.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.