D.I.C. Veritas

Sputnjik, 09.09.2021, Srpska koordinacija: Dokle će Hrvatska da slavi zločin u Medačkom džepu

Povodom 28. godišnjice akcije hrvatske vojske Medački džep, Udruženje Srpska koordinacija, u ime porodica žrtava izražava ogorčenje i pita dokle će Hrvatska slaviti ovaj zločin i zašto ne nastavi sa procesuiranjem odgovornih za zločin u kome je ubijeno 36 srpskih civila i 52 srpska vojnika.
U saopštenju Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije, podseća se da je reč o akciji u kojoj je napadnuta zaštićena zonu Ujedinjenih nacija, u selima Divoselo, Čitluk i Počitelj.
„Hrvatska godinama svečano obeležava ovu akciju u kojoj su dokazano izvršeni sistematski ratni zločini, uz prisustvo najviših predstavnika vlasti i odaje javne počasti onima koji su izvršili te ratne zločine, kao što je osuđeni ratni zločinac Mirko Norac“, navodi se u saopštenju.
Ocenjuje se da bežanje Hrvatske od istine i slavljenje zločinaca nad Srbima kao heroja, ne vodi trajnom miru među narodima i ponovo povređuje osećanja porodica žrtava.
Srpska koordinacija poziva vlasti u Hrvatskoj da hitno i prioritetno rešavaju pitanja procesuiranja počinilaca ratnih zločina, pronalaska nestalih lica, suočavanja sa prošlošću i poštovanja svih nevinih žrtava.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.