D.I.C. Veritas

www.kirs.gov.rs – У Сремској Митровици усељено 30 избегличких породица у нове станове

У Сремској Митровици уручени су 8.7. 2020. кључеви од 30 новоизграђених станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске. Странови су изграђени у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат 5.

Због ситуације са коронавирусом, и мера Владе против ширења ковида 19, није организована свечаност. Уз придржавање епидемиолошких мера, а у жељи да их лично поздраве, уручењу кључева присуствовали су само комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцићи заменица председника општине Сремска Митровица Светлана Миловановић.

Рeгиoнaлни  стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој савета Европе,  а финансиран је првенствено донаторским средствима. Највећи донатор је  Европска унија, затим Сједињене Америчке Државе, Немачка, Норвешка, Швајцарска, Италија, Данска, Турска, Луксембург, Шпанија, Кипар, Чешка, Мађарска, Румунија и Словачка.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.