D.I.C. Veritas

24 sata.hr, Burić tvrdi: Napad na HDSSB izrežirali su Karamarko i Đapić

U HSP-u se, nažalost, još samo latinicom piše, ali ćirilicom diše. Neće biti iznenađujuće ako uskoro vodstvo HSP-a dobije poziv od Save Štrbca, kaže Burić

Počasni predsjednik HSP-a Ante Đapić i šef HDZ-a Tomislav Karamarko zajedno razrađuju strategiju kako bi Đapić na idućim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Osijeka. Ustvrdio je to saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić. Čelnici Glavaševe stranke žestoko su se obrušili na pravaše, reagirajući na istup HSP-ova Josipa Vukovića koji je na konferenciju za novinare dan ranije donio akumulator, selotejp i bocu sumporne kiseline. Aludirao je tako na ratne zločine u Osijeku, za koje je presuđen Branimir Glavaš, ali i reagirao na nedavni prelazak nekoliko članova njegove stranke u HDSSB. I taj je napad, smatra Burić, izrežiran na relaciji Đapić – Karamarko.

- U HSP-u održavaju tiskovnu konferenciju kao da im je scenarij pisao Savo Štrbac. U HSP-u se, nažalost, još samo latinicom piše, ali ćirilicom diše. Neće biti iznenađujuće ako uskoro vodstvo HSP-a dobije poziv od Save Štrbca da postanu počasni članovi njegovog Veritasa – izjavio je Burić.

HDSSB-ovci su istaknuli kako se Ante Starčević “vjerojatno okreće u grobu” zbog kraha na izborima, “sudskih postupaka i onoga što su od stranke napravili”.

- Svi znaju da je Glavaš žrtva montiranog političkog procesa, a nakon jučerašnje pressice, siguran sam da su i HSP-ovci imali svoje prste i u montiranju tog procesa – izjavio je HDSSB-ov Krešimir Bubalo.

Đapić i Vuković, dodao je, “nemaju pravo pričati o poštenju”.

- Vuković je presuđen za svoj rad u Saponiji. USKOK i DORH trebali bi se pozabaviti i time što je na brzinu izgradio svoj hotel – nastavio je Bubalo.

- U pravu je Vuković kada kaže da je u doba kada je Đapić bio na čelu grada nastao uzlet u Osijeku. Jest, ali radi se o uzletu u imovinskim karticama brojnih HSP-ovih dužnosnika koji je završio sunovratom – istaknuo je, pak, Burić. Na žestokim riječima nije štedio ni Ivan Drmić.

- Razmišljamo da podnesemo tužbu protiv Odjela psihijatrije KBC-a Osijek jer u normalnoj i uređenoj demokratskoj državi ne bi se dopustilo da njihovi pacijenti bauljaju i tumaraju po gradu, da se infiltriraju među novinare, druge građane, a pojedinci se čak javljaju i u političkom životu – naveo je Drmić. On je novinarima pokazao i fotografiju Krunoslava Fehira, krunskog svjedoka protiv Branimira Glavaša, koji u rukama drži grb HOS-a.

- Upoznat ćemo vas s nastavkom njegovog zbrinjavanja, njegove sprege s Karamarkom i na koji je način naplatio svoje svjedočenje u procesu Glavašu – zaključio je Drmić, nazvavši Fehira psihopatom.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.