D.I.C. Veritas

Alo, 03.12.2015., KEP OD JULA U SAMICI Pomoć za Kapetana Dragana, koji trune u zatvoru!

Pojedine organizacije odlučile su da organizuju donatorsko veče za Kapetana Dragana, koji u teškim uslovima i izolovan od svih boravi u splitskom zatvoru.

Dragan Vasiljević, koji je optužen za ratne zločine nad hrvatskim civilima, iz austrijskog zatvora, gde je godinama bio, u Hrvatsku je izručen početkom jula, od kada se njegov sudski proces nije pomerio s mrtve tačke.

- Kep je zatočen u hrvatskom zatvoru poznatom po iživljavanju ustaša nad Srbima od 1991. do 1995. On je zaboravljen od svih naših zvaničnih institucija i mi smo odlučili da mu skromnim prilozima pomognemo da prebrodi trenutnu golgotu i omogućimo mu neophodna sredstva kako bismo mu makar malo ublažili patnju. Dosta ljudi se zainteresovalo. Sva sredstva koja sakupimo ćemo dati njegovoj pravnoj zastupnici, a ona će ih onda proslediti njemu.

Mada, mislim da će Kepu podjednako kao taj novac koji sakupimo značiti to što ga nismo zaboravili – priča za „Alo!“ Stojimir Lazarević Šole, urednik Radija „Reciklaža“ i jedan od inicijatora ove ideje, dodajući da će se, osim u Beogradu, donatorske večeri za Dragana organizovati i u Novom Sadu i Nišu. Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“, za “Alo!” podseća da je Kapetan rekorder u svetu po trajanju ekstradicionog postupka.

- Za sve vreme koliko je on tamo, ništa se nije postiglo, optužnica nije gotova, u toku je saslušavanje svedoka, biće da nisu imali vremena – ironičan je Štrbac, koji dodaje da je Kapetan Dragan izolovan, te da ni sa kim ne može da se sreće ni u prostoriji ni van nje. S druge strane, Kepova advokatica Slađana Čanković, ne želeći da komentariše postupak koji je u toku, kratko je istakla za „Alo!“ da je on dobro.

- Što se tiče uslova u zatvoru, on nema prigovora, a psihički je vrlo stabilan – navela je ona.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.