D.I.C. Veritas

Alo, 11.06.2018, PREDSEDNIK HSS OTKRIO ISTINU HRVAT PRIZNAO: Da je Nikola Tesla 1941. bio u Lici, ubil bi ga i BACILI U JAMU!

Krešo Beljak, predsednik Hrvatske seljačke stranke, bez pardona je rekao da bi Hrvati našeg najpoznatijeg naučnika Nikolu Teslu, koga sada svojataju, ubili i bacili u jamu da je 1941. godine bio u Lici!

- Pre „čerupanja“ čiji je, više naš ili više njihov, bilo bi dobro znati da je sve genijalne stvari ipak izumeo u Americi. Da je ostao u Lici, proučavao bi verovatno tek elektricitet ovčje vune ili bi ga 1941. bacili u neku jamu – napisao je on komentarišući tekst o Tesli u kojem se govori o godišnjici njegovog rođenja.

Vojislav Šešelj, šef Srpske radikalne stranke, kaže da je konačno jedan Hrvat rekao istinu.

- Pa taj Hrvat, za promenu, kaže istinu, naravno da bi Teslu bacili u jamu, ne bi trepnuli. Sada Hrvati Teslu mrtvog svojataju, tvrde da je bio Hrvat, da je njihov, a da je ostao u Lici, živ pretekao od njih sigurno ne bi – komentariše Šešelj.

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“, kaže da se Hrvati diče Teslom samo kada od toga mogu imati koristi.

- A ako bi kojim slučajem pretekao 1941. ili 1945, onda bi ga ubili 1991, siguran sam. Ono što nije pobijeno ili proterano iz njegove porodice u toku Drugog svetskog rata, stradalo je u ratu devedesetih. Danas u njegovom rodnom Smiljanu nema ljudi sa prezimenom Tesla.

Pošto je on umro, u Gospiću mu je na najlepšem trgu podignut spomenik, i prvo što su Hrvati uradili kasnije bilo je rušenje tog spomenika, danas je tamo parking, srušili su i njegovu rodnu kuću u Smiljanu. Oni su sad pred ulazak u EU obnovili spomenik, a kad su slavili prijem u EU, rekli su da kao miraz unose veliko bogatstvo – Nikolu Teslu – kaže Štrbac.

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.