D.I.C. Veritas

Alo, 16.07.2022, UKRAJINCI I HRVATI SPREMAJU OSVETU VUČIĆU Predsedniku stavljena meta na čelo zbog nezavisne politike i izjava o ratu koje gađaju suštinu

Zajedno sa braćom Hrvatima osvetićemo se Vučiću!

Skandalozna poruka ukrajinskog poslanika ogolila je suštinski sve što se trenutno dešava. Ukrajinski poslanik stavio je metu na čelo srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću očigledno zato što vodi nezavisnu i slobodarsku politiku.

BIĆE OSVETE

- Ukrajina će se zajedno sa Hrvatskom osvetiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog njegovih izjava o specijalnoj operaciji – saopštio je poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko na Telegramu, prethodno objavivši da je čitao navodnu Vučićevu izjavu o, kako tvrdi, „ratu Zapada protiv Rusije i o tome da Ukrajina treba da se preda“. Inače, izjava je, naravno, s namerom izvrnuta, jer je Vučić rekao da ceo zapadni svet preko Ukrajinaca ratuje protiv Rusa i da je to gotovo svetski sukob.

Gončarenko je nagovestio da Kijev zajedno s Hrvatskom planira da spreči mogući ulazak Srbije u EU.

„Srbiju, zajedno s njenim predsednikom, sigurno nećemo zaboraviti. A onda će biti zanimljivo da gledamo Srbiju od šest miliona stanovnika i njenu želju da uđe u EU. Mislim da ćemo s braćom Hrvatima to posmatrati i pamtiti, pamtiti, pamtiti. Proces prevaspitavanja je težak i biće neprijatan za Srbe, ali mi to možemo“, napisao je ukrajinski poslanik.

Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“, za Alo! kaže da nije nepoznanica da su se Hrvati i Ukrajinci zbližili i pre početka rata.

- I u toku rata devedesetih je Ukrajina pomagala Hrvatima. U svakom slučaju, to je zvanična politika, jedino malo iskače predsednik države Milanović, koji nije u punom saglasju s vladom oko odnosa prema Ukrajini i Rusiji – navodi Štrbac.

PODRŽALI SVE

Veselin Šljivančanin, penzionisani oficir JNA, za Alo! kaže da je sve što se trenutno dešava velika sramota Ukrajine.

- Predsednik Vučić učinio je mnogo za Ukrajinu, izglasali smo tolike rezolucije da podržimo suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine – ističe Šljivančanin.

Inače, od početka rata u Ukrajini Hrvati su pokušavali da iskoriste svoje veze s Ukrajinom da naškode Srbiji. Podsetimo, vlada u Zagrebu je među prvima poslala oružje Kijevu i tražila da se EU ogradi od Moskve.

Prema informacijama koje su preneli hrvatski mediji, u Ukrajini je od početka oružanih sukoba ratovalo najmanje 300-400 Hrvata, koji su se vodili kao dobrovoljci.

Vulin: Pavelićevi sledbenici nam ne mogu ništa

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je juče da Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića neće prevaspitavati sledbenici Ante Pavelića ili Stepana Bandere.

- Hrvati nisu oprostili Vučiću što je unuk žrtve ustaša, a sada vidimo da mu njihovi saveznici u ukrajinskom parlamentu ne opraštaju to što on ne nanosi štetu Ukrajini i nije postao deo antiruske propagande – rekao je Vulin.

Reagujući na objavu poslanika ukrajinske Rade Alekseja Gončarenka na društvenim mrežama koja se odnosi na Srbiju i predsednika Vučića, Vulin je ocenio da znatan deo zla u Ukrajini dolazi od onih koji, kako je naveo, „s Hrvatima dele ideje koje su ih dovele do Staljingrada“.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.