D.I.C. Veritas

B92, 10.09.2021, Beograd sa svojim privrednicima obnavlja kuće u selu Majske Poljane

Grad Beograd će zajedno sa svojim privrednicima obnoviti 34 kuće u selu Majske Poljane u opštini Glina, izjavio je Goran Vesić.

“Kada se dogodio zemljotres u Hrvatskoj, u kome su najviše pogođene srpske sredine, Grad Beograd je ljudima koji su ostali bez krova nad glavom poslao više od stotinu mobilnih kontejnera putem Srpske pravoslavne crkve. Mnogi od njih i danas žive u njima, a ulazimo u jesen. Prošlog januara doneo sam odluku da ćemo obnoviti kuće u selu Majske Poljane, srpskom selu u ovom delu Hrvatske”, rekao je Vesić.

Zahvalio je narodnoj poslanici Sanji Lakić, koja je kao dete došla u Srbiju u izbegličkoj koloni u Hrvatskoj, na velikom trudu da se pomogne ovim ljudima.

“Sanja je obišla teren i zajedno sa inženjerima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Zavoda za veštačenje utvrdila stepen oštećenja kuća. Obnovićemo ili sagraditi 34 kuće. To će biti kvalitetne montažne kuće”, rekao je Vesić.

On je objasnio da će kuće obnoviti beogradske građevinske kompanije.

“Novac za obnovu 19 kuća već smo obezbedili, a narednih nedelja imaćemo sve. U međuvremenu, Sanja je deci iz Majskih Poljana, kojih je osmoro, odnela moj poklon – tablete, iste onakve kakve dobijaju beogradska deca. Te tablete poklonila je jedna beogradska IT kompanija”, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.