D.I.C. Veritas

B92, Capital.ba, 23.11.2019, Bitka za Kraš: Na radnike se vrši pritisak da ne prodaju deonice Šaranoviću

Zagreb — Na radnike “Kraša” vrši se pritisak da ne prodaju deonice srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, iako je on dao daleko najbolju ponudu.

Braća Pivac i Marica Vidaković, koji imaju veliki udeo u “Krašu”, nastoje da spreče Šaranovića da postane većinski vlasnik i pored toga što je on podigao cenu deonica Kraša sa 400 kuna (oko 54 evra) na više od hiljadu kuna.

Prema informacijama koje cure iz “Kraša”, na radnike se vrši veliki pritisak da ne prodaju deonice Šaranoviću, već po nižoj ceni Mesnoj industriji “Braća Pivac”.

Kako prenosi portal Kapital, prikupljane su pisane izjave radnika da su spremni da svoje deonice prodaju Pivcima po ceni od 860 kuna iako je cena na berzi znatno veća.

Na jednom od listića, koji je procurio iz “Kraša” a na kojem bi radnici trebalo da se izjasne da li pristaju na ponudu Mesne industrije “Braća Pivac”, navedeno je da se kupac obavezuje da zadrži iste uslove rada, kao i da će zadržati sve postojeće proizvodne pogone, kao i da u sledećih deset godina neće prodati deonice.

Nebojša Šaranović je nedavno prešao prag od 25 odsto deonica. Prema sadašnjem stanju, ima ih 25,74 odsto, ali prelaskom praga od 25 odsto nije bio u obavezi da objavi ponude za preuzimanje.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.