D.I.C. Veritas

B92, Tanjug, 29.12.2020, Ambasador Trkulja: Nema informacija da ima povređenih Srba [Ažurirano]

Otpravnik poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Davor Trkulja izjavio je da nakon današnjeg, najnovijeg snažnog zemljotresa nema informacija o državljanima Srbije i Srbima koji žive u Hrvatskoj, a da su u kontaktu sa Srpskim narodnim vijećem.

Jedan Srbin poginuo je u zemljotresu u selu Majske poljane kod Gline, a za još dvojicu stradalih meštana se veruje da su Srbi, ali to još nije zvanično potvrđeno, rekao je za Tanjug otpravnik poslova Srbije u Hrvatskoj Davor Trkulja; poginula su i dva Hrvata, inače doseljena iz BiH u ovo, nekada većinski srpsko, selo, a dva meštanina se vode kao nestali dodao je Trkulja, prenosi Tanjug.

Trkulja je za Tanjug rekao da prema informacijama koje ima niko od stanovnika u srpskim selima, kojih ima nekoliko oko Petrinje, nije stradao, a da su oštećenja na kućama manja.

“Ukoliko nam se neko bude javio naravno da ćemo pomoći. Što se tiče same ambasade, ona je doživela manje oštećenje, ne neko značajno”, rekao je Trkulja.

Kako je naveo, za sada nema više informacija o povređenima i materijalnoj šteti.

Snažan zemljotres jačine 6,3 stepena pogodio je danas Petrinju, a osetio se u celoj Hrvatskoj, Austriji, Mađarskoj, kao i u regionu – Srbiji, BiH, Sloveniji, Severnoj Makedoniji.

Materijalna šteta je velika, urušen je ceo centar Petrinje, a prema medijima poginula je jedna devojčica.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.