D.I.C. Veritas

Banija, 21.06.2022, Sabor krajiških Srba u Čikagu obeležio deceniju rada

ČIKAGO - Najmlađa srpska organizacija u Čikagu – Sabor krajiških Srba obeležio je 19. juna 2022. godine deceniju rada. Na održanoj svečanosti sekretar Stevan Dokić je podsetio na aktivnosti u protekloj deceniji ističući humanitarni rad. Skoro da nema srpske crkve ili manastira u Dalmaciji koji od ovog udruženja iz Čikaga nisu dobili finasijsku pomoć za posleratnu obnovu. Za realizaciju programskih aktivnosti na temu Krajine i Krajišnika upućena je pomoć krajiškim organizacijama u Otadžbini i Zavičaju. Dodeljene su zahvalnice pojedincima i instiucijama koji su pridoneli radu Sabora krajiških Srba u Americi i Srbiji.

Prikazana je i izložba o znamenitim Srbima Dalmacije autora Milorada S. Kuraice. Na skupu su govorili generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović, predsednik Srpske narodne odbrane za Ameriku Dragan Vujošević, protonamesnik dr Branislav Končarević, a stihove krajiških pisaca govorio je glumac Milenko Šišarica.

Izabrana je nova uprava i za predsednika Tomo Karan. Najavljen je početak saradnje sa Krajiško-srpskom akademijom nauka i umjetnosti, Kulturnom zajednicom Krajine i nastavak saradnje sa Dokomentaciono-informativnim centrom Veritas iz Beograda.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.