D.I.C. Veritas

Beta, 13.02.2015., Tužilaštvo najavilo žalbu na odluku Apelacionog suda u slučaju Ovčara

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je danas da će uložiti žalbu na odluku Apelacionog suda u Beogradu da prekine pritvor šestorici osuđenih na maksimalne zatvorske kazne za učešće u zločinu nad najmanje 193 ratna zarobljenika na Ovčari kod Vukovara novembra 1991. godine.

Kako se navodi, žalba će biti upućena Apelacionom sudu “istog trenutka kada u Tužilaštvo stigne pismeni otpravak Odluke”. Tužilaštvo je za zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara do sada optužilo 20 osoba, od kojih je 15 osudjeno na ukupno 207 godina zatvora.

 Dnevni list “Politika” preneo je da je Apelacioni sud juče posle 12 godina pustio šetoro okrivljevnih za učešće u zločini na Ovčari da se brani sa slobode.

Izvršenje kazne zatvora od 20 godina obustavljeno je Miroljubu Vujoviću, Stanku Vujanoviću, Predragu Milojeviću, Saši Radaku, Đorđu Šošiću i Miroslavu Đankoviću.

 ”Okrivljenim je prekinuto izdržavanje kazne jer protiv njih više nema praosnažne presude. Odlučujući po zahtevu za zaštitu zakonitosti koji su podneli branioci, Vrhovni kasacioni sud je pozitivno odlučio i ukinuo pravosnažnu presudu, a predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje”, prenela je “Politika”.

 Kako je rečenom tom listu, okrivljeni imaju obavezu da se svakog ponedeljka javljaju policijskoj stanici kojoj pripadaju prema mestu prebivališta.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.