D.I.C. Veritas

Blic, Mondo,SRNA, 22.05.2018, Lika: Poslušao je političare i vratio se u svoju kuću u Lici, a tamo je naišao na PAKLENI DOČEK

Kuća Srbina Dušana Novakovića, koji se vratio u selo Zalužnica u Lici, ohrabren poslednjim susretima srpskog i hrvatskog predsednika, zapaljena je kada je u nju bačena eksplozivna naprava, dok je štala potpuno izgorela, rekao je direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac.

Štrbac kaže da je Dušan Novaković sa ženom juče posle podne u svoje selo Zalužnicu došao iz Srbije, iz Hrtkovaca, gde je izbegao tokom “Oluje”. Dušan je kuću u Zalužnici, kako je naveo, počeo da obnavlja bez pomoći države ili bilo koga.
pročitajte i…

- Dušan je rekao da je povremeno i do sada odlazio. Kuću je nasledio od majke, koja je umrla 1998. godine. Ohrabren susretima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, on i supruga odlučili su da se vrate – kaže Štrbac.

On je naveo da su u nedelju u 14.30 časova Dušan i supruga, kada su dolazili u Zalužnicu, videli još izdaleka da im je štala potpuno izgorela, pa su pomislili da je od groma.

- A kada su ušli u kuću, koja nije izgorela spolja, videli su da je unutra sve crno, prozor razbijen, pa su zaključili da je tu ubačena neka eksplozivna naprava. Sada ne znaju šta će – priča Štrbac.

On je dodao da su Novakovići odmah slučaj prijavili hrvatskoj policiji, ali ne veruju da će ona nešto uraditi, jer nemaju nikakvu povratnu informaciju, niko im se ne obraća. Štrbac je napomenuo da su Dušan i njegova supruga izbegli u akciji “Oluja” 1995. godine i potom živeli u Hrtkovcima.

- Vratili su se iz Hrtkovaca, a evo ovo im se desilo. Sad plače čovek od 65 godina. Strah ih je, ne znaju šta će. Ako im se ne pruži neka pomoć, moraće ponovo da se vrate u Srbiju – kaže Štrbac.

Zalužnica je nekada bilo većinski srpsko selo, a nalazi se kod Otočca.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.