D.I.C. Veritas

Blic, 23.06.2021, Hrvatska traži od Srbije da prizna GENOCID U SREBRENICI, ali to je samo jedna stavka na spisku njenih ZAHTEVA

Srbija na svom putu prema EU treba da pokaže suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima i da pokaže volju za ispunjavanje svih potrebnih kriterijuma, izjavio je juče u Luksemburgu hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman.

- Od Srbije se traže jasni odgovori, pre svega suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima – rekao je Grlić Radman.

Srbija treba da pokaže političku volju za ispunjavanje svih onih kriterijuma i reforme te posvećenost evropskim integracijama, rekao je šef hrvatske diplomatije, prenosi Hina.

- U tom smislu gledamo na područje vladavine prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zlocina, saradnju s međunarodnim krivičnim sudom, priznavanje genocida u Srebrenici, jačanje dobrosusedskih odnosa kako s članicama EU-a tako i onima izvan EU-a – rekao je Grlić Radman.

Na marginama sastanka Saveta za opšte poslove danas se u Luksembourgu održavaju dve međuvladine konferencije o pristupanju sa Srbijom i Crnom Gorom, ali bez otvaranja ili zatvaranja ijednog poglavlja.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.