D.I.C. Veritas

Blic, Srna, 07.12.2018, Dvojica od petorice Srba u pritvoru zbog optužbe za ratni zločin

Dvojica od petorice Srba, uhapšenih u Vukovaru pod sumnjom da su počinili ratni zločin, zadržana su u pritvoru, saznaje Srna.

U pritvoru su zadržani Srbi čiji su inicijali M.I. i V.V, od kojih je jedan osumnjičen za zlostavljanje dva zarobljena civila, a drugi za silovanje žene pre 27 godina.

Direktor Informaciono dokumentacionog centra “Veritas” Savo Štrbac izrazio je sumnju u istinitost optužbi, navodeći da ono za šta su, prema navodima hrvatskih i srpskih medija, oni osumnjičeni, može biti naknadno konstruisano.

Štrbac je rekao Srni da je naglo povećan broj optužnica protiv Srba posle izjava vukovarskih zvaničnika protiv hrvatskih državnih organa, koji prema njihovom mišljenju “sporo procesuiraju počinioce ratnih zločina protiv Hrvata”.

On je primetio i da je, prema izveštajima medijima, reč o osobama koje su radile u Zajedničkom veću opština i u gradskoj upravi Vukovara i bile pred očima javnosti, “pa je neobično da se optužbe pojave tek sada”.

“Strašno je silovati nekoga. Bio sam rigorozan sudija prema tim zločinima. Ovde, međutim, baca senku upravo to što se nakon 27 godina setila neka žena da je silovana, a ovi ljudi sve vreme žive tamo i obavljaju funkcije svakodnevno”, rekao je Štrbac.

On je naveo da su mu predstavnici Srba u Vukovaru preneli da među srpskim stanovništvom vlada nespokoj jer smatraju da je reč o iskonstruisanim prijavama i lažnim svedocima, kakve se mogu iskonstruisati i upotrebiti protiv bilo koga.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.