D.I.C. Veritas

Dalmacija Danas, 07.10.2019, GRAFITI MRŽNJE U SPLITU Išaran plakat za film “Dnevnik Diane Budisavljević”… [Foto]

GRAFITI MRŽNJE U SPLITU Išaran plakat za film “Dnevnik Diane Budisavljević”, isti autor ponižavao policiju i novinare Policiji je upućena uvredljiva poruka “1312”, što je istoznačnica skraćenice ACAB, a napisano je i “Smrt pandurima”.

Zid u Ulici Bruna Bušića u Splitu, kao i nekoliko tamošnjih oglasnih plakata išarano je grafitima različitih uvredljivih sadržaja. Tako je plakat koji reklamira nagrađivani hrvatski film “Dnevnik Diane Budisavljević” ispisano stilizirano slovo “U”, uz dodatak “Mi Hrvati” ispod plakata.

Na susjednom plakatu koja reklamira tvrtku A1 istu je poistovjećeno s muškim spolovilom, no na istom plakatu napisan je i grafit koji poziva na mržnju i nacionalnu netrpeljivost “Srbe na vrbe“.

Sudeći po rukopisu, isti autor napisao je i grafite posvete policiji i novinarima. Tako je policiji upućena uvredljiva poruka “1312”, što je istoznačnica skraćenice ACAB, a napisano je i “Smrt pandurima“. Točka na i je poruka novinarima koje je ovaj autor usporedio s crvima. U splitskoj policiji kazali su nam da će postupiti vezano uz ovaj događaj.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.