D.I.C. Veritas

Dalmacija News, 20.09.2016., Veljko Marić pretukao suprugu Marijanu pa vraćen na dosluženje kazne u zatvor

Visoki izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdio je Nacionalu da je stradala supruga koja ga je godinama čekala i posjećivala u zatvoru

Veljko Marić, hrvatski branitelj koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva civila tijekom Domovinskog rata, a privremeno se nalazio na slobodi zbog zdravstvenih razloga, ponovno je završio u zatvoru, i to zbog obiteljskog nasilja, prenosi Večernji list.

Prije desetak dana Veljko Marić pretukao je svoju suprugu Marijanu Marić koja ga je svih ovih godina strpljivo čekala, sama podizala djecu, posjećivala najprije u srbijanskim zatvorima, na koncu i u Glini. Budući da je kaznionicu napustio u travnju ove godine, nasiljem nad suprugom prekršio je uvjete za puštanje na slobodu stoga ga je policija privela i odvela u zatvor, u kojem će odslužiti ostatak kazne u trajanju od pet godina.

– Točno je. Veljko Marić priveden je prije nekoliko dana zbog obiteljskog nasilja. Trenutačno se nalazi u zatvoru i, prema svemu sudeći, neće tako brzo van s obzirom na to da je prekršio uvjete za puštanje na slobodu – potvrdio je visoki izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Veljko Marić mora odslužiti ostatak od 12-godišnje zatvorske kazne na koju je u Srbiji osuđen zbog ubojstva civila srpske nacionalnosti Petra Slijepčevića u Rastovcu 1991., a Hrvatskoj je predan nakon dugih pregovora između dvije države.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.