D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 10.09.2013, Nakon teksta na našem portalu, predsjednik Josipović otkazao susret s ‘funkcionerima’ tzv. RSK!

Samo par sati nakon teksta kojim je naš portal skrenuo pozornost na mogućnost Josipovićevog odlaska na posve neistraženo mjesto za koje se sumnja da u sebi krije žrtve Domovinskog rata, predsjednik je otkazao. Jer, da je pristao, dao bi zeleno svijetlo za tko zna čije i tko zna kakve prohtjeve, pa bi se kroz neko vrijeme obilaženje i prekapanje po kojekakvim livadama moglo pretvoriti u turističku ponudu za posjetitelje iz Srbije.

Iz predsjedničkog ureda saznaje se kako predsjednik naše države, Ivo Josipović, ipak neće otići u selo Donje Selište kraj Gline na zakazani susret s Nikolom Sužnjevićem, Borom Rkmanom i Veljkom Džakulom!

Samo par sati nakon teksta kojim je naš portal skrenuo pozornost na mogućnost Josipovićevog odlaska na posve neistraženo mjesto za koje se sumnja da u sebi krije žrtve Domovinskog rata, predsjednik je otkazao. Na tu njegovu odluku je utjecala i reakcija Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba.

I dobro je da je Josipović tako odlučio jer bi posjećivanje ‘fantomskih’ grobnica na koje su ‘funkcionari’ uprli prstom, a koje nisu nikada istražene i koje službeno ne postoje, ukazalo na predsjednikovu neozbiljnost i povodljivost.

Bila bi to, zapravo, replika slučaja ‘Žirovac’ u kojem su pojedinci predvođeni Željkom Vukelićem, pripadnikom 21. diverzantskog odreda Kordunaškog odreda tzv. Srpske vojske Krajine, pokušali dići spomenik srpskim žrtvama u Oluji, a od čega su od institucija dobili blagoslov ili u najmanju ruku, šutnju. Samo zahvaljujući braniteljima i vrlo malom broju medija, izbjegnuti su incidenti i spomenik nije podignut. Šutnja, kao znak odobravanja, ovog puta nije prošla, pa je tako pravovremeno informiranje javnosti odigralo ključnu ulogu u odustajanju predsjednika od ove sulude ideje.

Jer, da je pristao, dao bi zeleno svijetlo za tko zna čije i tko zna kakve prohtjeve pa bi se kroz neko vrijeme obilaženje i prekapanje po kojekakvim livadama moglo pretvoriti u turističku ponudu za posjetitelje iz Srbije.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.