D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 22.12.2023, NOTORNI ŠTRBAC Hrvatska reagirala na tribinu o Krajini: Poslana prosvjedna nota

Nakon što smo objavili vijest da se na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, u organizaciji Kluba za društveni odnos, 14. prosinca održala tribina na temu ‘Pravni subjektivitet Republike Srpske Krajine’ na kojoj je govorio i kontroverzni Savo Štrbac, čitatelj nam je ustupio novu informaciju.

Naime, na tribini je bila istaknuta i zastava paradržave Republike Srpske Krajine (RSK), s Savo Štrbac je de facto Hrvate optužio za šovinizam prema Srbima početkom devedesetih te za “antisrpsku kampanju kroz simboliku, afirmaciju nacionalnog pomirenja partizana i ustaša, rehabilitaciju događaja i osoba iz perioda NDH”.

 

Tribina na Pravnom fakultetu: Pravni subjektivitet Republike Srpske Krajine, Savo Štrbac, Milan Gulić, Branko Rakić, 14.12. 2023. Foto: DIC Veritas
Foto: Screenshot/Veritas

 

 

Hrvatska uputila prosvjednu notu

Nadalje, na tribini se raspravljalo o RSK te bi se iz Štrbčevog izlaganja moglo zaključiti da se na tu tvorevinu gleda s nostalgijom i propuštenom prilikom te da su Srbi započeli ustanak (balvan revoluciju) jer je hrvatska policija “krenula prema gradovima sa srpskom većinom”.

Sada nam čitatelj javlja, Veleposlanstvo RH u Republici Srbiji danas je uputilo prosvjednu Notu Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, vezano uz taj događaj.

To potvrđuje Natali Lulić, privremena otpravnica poslova.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.