D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 23.09.2014., Razbijena i posljednja ćirilična ploča u Vukovaru!

Ploča na vukovarskoj policijskoj postaji jutros je već bila oštećena nakon čega su je zamijenili, a oko 19 sati jedna je žena i tu novu ploču uspjela razbiti.

U Vukovaru je definitivno buran dan. Nakon što su poskidane sve ćirilične ploče u Gradu heroja, a jedna oštećena, u 19:15 odzvonilo je i njoj. Naime, kako javlja Dnevnik.hr,  razbijena je i ta posljednja dvojezična ploča.

Ploča na vukovarskoj policijskoj postaji jutros je već bila oštećena nakon čega su je zamijenili, a oko 19 sati jedna je žena i tu novu ploču uspjela razbiti. Kako saznajemo riječ je o Zorici Gregurić, tajnici Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara i zagrebačkog ogranka Stožera za obranu vukovara.

Policija je Gregurić privela na obavijesni razgovor, kao i osobu koja je bila snjom, a u večernjim satima pušteni su na slobodu.

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je popodne da je zbog nasilnog skidanja dvojezičnih ploča s pročelja državnih institucija u Vukovaru imala obavijesni razgovor sa šest osoba koje se dovode s tim u vezu te da je pet osoba napustilo prostorije policije, a s jednom razgovor još traje. Policija navodi kako je s pročelja zgrada državnih institucija u Vukovaru danas skinuto 14 ploča s dvojezičnim natpisima ustanova, a na zgradi vukovarske policije oštećena je ploča s dvojezičnim natpisom.

Skinute ploče predane su vukovarskome Gradskom poglavarstvu.

Iz Stožera za obranu Vukovara izvijestili su pak kako oni ne stoje iza nasilnog skidanja ploča nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. obljetnice 204. brigade. Dok su članovi izaslanstava bili na misi zadušnici u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, nekolicina branitelja i ratnih stradalnika skinula je ploče s državnih institucija, a na zgradi vukovarske policijske postaje oštetila je ploču na pročelju.

Na zgradu vukovarsko-srijemske Policijske uprave popodne je bila ponovno postavljena dvojezična ploča

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.