D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 28.2018, (VIDEO) NAGRADA ZA NEPRIJATELJA! Štrbac se pohvalio hrvatskom mirovinom… I TO KAKVOM!

Savo Štrbac, predsjednik Dokumentacijsko informativnog centra „Veritas“, danas živi u Beogradu.

Sve do rata, Štrbac je živio u rodnoj Hrvatskoj u kojoj je radio kao sudac. Ratnih je godina bio vrlo angažiran srpski političar u kojoj je djelovao kao “ministar informiranja” u tzv. “Republici Srpskoj Krajini”, a bio je bliski suradnik osuđenih ratnih zločinaca Milana Babića i Milana Martića.

Od 1994. surađivao je s bivšom glavnom tužiteljicom pri Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije Carlom del Ponte pri sastavljanju optužnice protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača. Optužnicu protiv generala Ante Gotovine nazvao je početkom kraja države Hrvatske koja bi slijedom “dokaza o svom kriminalnom karakteru – morala nestati.!”

I nakon pada okupatorske tvorevine, Savo Štrbac je kroz Veritas nastavio ratovati protiv Hrvatske i to “istraživanjem ratnih zločina”, dizanjem različitih optužnica i potraživanjem naknada štete.

Iako je Štrbac davnih godina poželio da Hrvatska nestane, to se (srećom po njega) nije dogodilo. Da sve ove godine od Hrvatske prima odličnu mirovinu, otkrio je u beogradskoj tv emisiji:

“U Hrvatskoj sam ostvario staž od 18 godina, jest da sam od toga 15 godina bio sudac i tri godine rukovoditelj pa sam imao dobru plaću. U Srbiji sam ostvario staž od 16 godina, bio advokat i plaćao poreze i doprinose, ali tri i pol puta mi je veća hrvatska nego srpska penzija. To su relacije. Nije ni u Hrvatskoj sve tako crno”, izjavio je predsjednik Veritasa.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.