D.I.C. Veritas

Dnevno.hr, 31.05.2017, KAPETAN DRAGAN: ‘Pustite me, vidite da nema dokaza!’

Dragan Vasiljković je, obrazlažući svoje 12-godišnje izdržavanje kazne naveo je da su i Nelson Mandela i Alojzije Stepinac imali humanije uvjete od njega

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uputio je sudskom vijeću Županijskog suda u Splitu zahtjev za ukidanje pritvora:

“Nakon dokaznog postupka tužiteljstva očigledno je da nije osiguran nijedan optužujući dokument ili nekompromitirana optužujuća izjava svjedoka koja bi mogla opravdati dosadašnji, 12-godišnji pritvor i višegodišnju izolaciju. To je zločin ne samo prema meni, već i prema mojoj obitelji, prijateljima, ali i prema milijunima ljudi u regiji koji se s punim pravom pitaju isto što i ja: da li mi se sudi pred časnim pravosuđem europske zemlje ili osvetničke ustaške zmije koja još živi u Hrvatskoj. Ništa nema časnije i poštenije nego braniti svoju domovinu i narod”, navodi Vasiljković u zahtjevu.

Dragan Vasiljković je, obrazlažući svoje 12-godišnje izdržavanje kazne naveo je da su i Nelson Mandela i Alojzije Stepinac imali humanije uvjete od njega:

“Mandela se borio protiv apartheida, a ja protiv povampirenog ustaštva. U usporedbi sa za dom spremnim Stepincem siguran sam da sam ja daleko časniji, pošteniji i dokumentirano humaniji čovjek od njega, a da ste vi daleko gori od tadašnjih komunista koji su Stepinca držali u kućnom pritvoru”, uspoređuje Kapetan Dragan u nadi da će se zahtjev za ukidanje pritvora razmotriti.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.