D.I.C. Veritas

e-Veritas, 02.11.2022, Хрватска: У новембру 2022. заказана рочишта за оптужна вијећа и главне и жалбене претресе у 21 предмету, против 110 окривљеника

Пред четири жупанијска суда у Хрватској надлежним са суђења за ратне злочине, у октобру ове године, до 2. новембра, заказана су рошишта за оптужна вијећа у два предмета, која обухваћају 30 окривљеника и главни претреси у 17 предмета, који обухватају 73 окривљеника, те по један жалбени предмет пред Врховним судом и Високим казненим судом, који обухватају седам окривљеника.

У присуству се поступак води против девет окривљеника, од тога је један у истражном затвору, док се против осталих поступак води у одсуству.

Међу окривљеницима само су два припадника Хрватске војске (ХВ) и један припадник Хрватског вијећа одбране (ХВО), а сви остали су припадници бивших Југословенске народне армије (ЈНА), Територијалне одбране (ТО) и Српске војске Крајине (СВК).

Детаљи о заказаним рочиштима налазе се на Веритасовим страницама http://www.veritas.org.rs/raspored-rasprava-novembar-2022-cirilicia-2022/

 

Veritas.info 

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.