D.I.C. Veritas

e-Veritas, 15. 09. 2022, Хрватски навијачи Динама у поворци за усташко (под)сећање [Твитер / Видео]

Тешко да је Милано видео процесију толиког броја (нео)нациста, црнокошуљаша у фашистичком маршу најужим центром града од 1943. године.

Навијачи хрватског фудбалског клуба Динамо, 4.000 Бед Блу Бојса, промаршило је под јаким полицијским обезбеђењем најужим центром Милана од Трга Дуомо (Piazza del Duomo) према стадиону Ђузепе Меаца (Giuseppe Meazza) на ком је 14. септембра одиграна утакмица у оквиру Лиге првака са локалним клубом Миланом.

Снимци са улица Милана показују поход бучне гомиле младих мушкараца одевених у црно који узвикују пароле и подижу десну руку у наци-фашистички поздрав уз пратњу тутњаве добоша.

Индеx.хр процењује да је било присутно више од 5.000 навијача БББ, иако је подељено 3.700 улазница за стадион познатији као Сан Сиро. Наводе и да је било туче са навијачима Милана, употребе ножева унутар групе, али да је и кортео (поворка навијача) предсетављао непријатан инцидент.

Спортски журнали у Шпанији, Италији, Грчкој, пренели су овај инцидент углавном кроз реаговања на друштвеним мрежама. Једино се огласио Европски јеврејски Конгрес комантаром на Твитеру, а поделио га је и профил Стоп Антисемитизму и додао да би “Усташе биле поносне”.

 


 

Ипак, из редова хрватских либерала одмах је стигла опширна релативизација нацистичких сконости хрватских хулигана, у чак 12 наставака.

https://twitter.com/DarioBrentin/status/1570439521262518272

 
 
Скандала ипак нема. Ничег новог из Хрватске нема.

Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.