D.I.C. Veritas

e-Veritas, 15. 09. 2022, Hrvatski navijači Dinama u povorci za ustaško (pod)sećanje [Twitter / Video]

Teško da je Milano video procesiju tolikog broja (neo)nacista, crnokošuljaša u fašističkom maršu najužim centrom grada od 1943. godine.

Navijači hrvatskog fudbalskog kluba Dinamo, 4.000 Bed Blu Bojsa, promaršilo je pod jakim policijskim obezbeđenjem najužim centrom Milana od Trga Duomo (Piazza del Duomo) prema stadionu Đuzepe Meaca (Giuseppe Meazza) na kom je 14. septembra odigrana utakmica u okviru Lige prvaka sa lokalnim klubom Milanom.

Snimci sa ulica Milana pokazuju pohod bučne gomile mladih muškaraca odevenih u crno koji uzvikuju parole i podižu desnu ruku u naci-fašistički pozdrav uz pratnju tutnjave doboša.

Index.hr procenjuje da je bilo prisutno više od 5.000 navijača BBB, iako je podeljeno 3.700 ulaznica za stadion poznatiji kao San Sir. Navode i da je bilo tuče sa navijačima Milana, upotrebe noževa unutar grupe, ali da je i korteo (povorka navijača) predsetavljao neprijatan incident.

Sportski žurnali u Španiji, Italiji, Grčkoj, preneli su ovaj incident uglavnom kroz reagovanja na društvenim mrežama. Jedino se oglasio Evropski jevrejski Kongres komantarom na Tviteru, a podelio ga je i profil Stop Antisemitizmu i dodao da bi “Ustaše bile ponosne”.

 


 

Ipak, iz redova hrvatskih liberala odmah je stigla opširna relativizacija nacističkih skonosti hrvatskih huligana, u čak 12 nastavaka.

https://twitter.com/DarioBrentin/status/1570439521262518272

 

Skandala ipak nema. Ničeg novog iz Hrvatske nema.

Veritas.info

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.