D.I.C. Veritas

e-Veritas, 24.10.2022, Жупанијски суд у Осијеку – почиње суђење Милораду Тривуновићу због ратног злочина

Пред Жупанијским судом у Осијеку за данас је заказано рочиште за главни претрес у кривичном предмету против оптуженог МилорадаТривуновића (61) због ратног злочина против цивилног становништва.

Жупанијско државно одвјетништво у Осијеку оптужницом од 3. августа 2022. године терети оптуженог Тривуновића да је 15. марта 1992, око 23:00 сата, у штабу Територијалне обране Вардарац, као припадник Секретаријата за унутрашње послове Барање, заједно с још двојицом припадника тог секретаријата, поступио противно правилима међународног ратног и хуманитарног права о заштити цивилног становништва. Окривљеника се терети да је дошао у штаб и, када су видјели да је тамо оштећеник (1945), физички су насрнули на њега те га ударали рукама у предјелу главе и прсишта говорећи да ће га убити и заклати. Један од припадника (данас покојни) га је више пута убоо ножем у предјелу врата и горњег дијела прсишта. Оштећеник је задобио више убодно-резних рана и повреде опасне по живот од којих је убрзо преминуо.

Оптужени је ухапшен 7. фебруара 2022. године приликом уласка из Србије у Хрватску, од када се налази у истражном затвору у Осијеку.

 

Veritas.info

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.