D.I.C. Veritas

e-Veritas, 24.10.2022, Županijski sud u Osijeku – počinje suđenje Miloradu Trivunoviću zbog ratnog zločina

Pred Županijskim sudom  u Osijeku za danas je zakazano ročište za glavni pretres u krivičnom predmetu protiv optuženog MiloradaTrivunovića (61) zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku  optužnicom od 3. avgusta 2022. godine tereti optuženog Trivunovića da je 15. marta 1992, oko 23:00 sata, u štabu Teritorijalne obrane Vardarac, kao pripadnik Sekretarijata za unutrašnje poslove Baranje, zajedno s još dvojicom pripadnika tog sekretarijata, postupio protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civilnog stanovništva. Okrivljenika se tereti da je došao u štab i, kada su vidjeli da je tamo oštećenik (1945), fizički su nasrnuli na njega te ga udarali rukama u predjelu glave i prsišta govoreći da će ga ubiti i zaklati. Jedan od pripadnika (danas pokojni) ga je više puta uboo nožem u predjelu vrata i gornjeg dijela prsišta. Oštećenik je zadobio više ubodno-reznih rana i povrede opasne po život od kojih je ubrzo preminuo.

Optuženi je uhapšen 7. februara 2022. godine prilikom ulaska iz Srbije u Hrvatsku, od kada se nalazi u istražnom zatvoru u Osijeku.

 

 

Veritas.info

 

 

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.