D.I.C. Veritas

РТРС, Срна, 12.07.2021, Давидовић: Завршено 70 одсто спомен-комплекса на Петровачкој цести

Предсједник Општинског вијећа у Босанском Петровцу Немања Давидовић рекао је данас Срни да је до сада урађено 70 одсто радова на изградњи спомен-комплекса на Петровачкој цести гдје је 7. августа 1995. године хрватска авијација бомбардовала колоне српских избјеглица, при чему је погинуло десет цивила, међу којима четворо дјеце, а педесетак рањено.

Давидовић је нагласио да је изградња овог спомен-комплекса јако важна јер се показује спремност и ширина да се вјерске заједнице подрже и охрабре у јачању суживота, толеранције и вјере.

Он је рекао да се општина Босански Петровац и локални парламент не противе изградњи спомен-комплекса на Петровачкој цести, али да су се појавили проблеми јер претходно није била обезбијеђена сва потребна документација.

Давидовић тврди да кривицу за то, што је све почело без свеобухватне документације, сноси бивше руководство општине Босанског Петровца.

Он је рекао да је у овој причи највећи проблем земља јер нису ријешени имовинско-правни односи и да је и за епархију најважније да има папире и сагласност општине да се не противе градњи.

Према његовим ријечима, Епархија бихаћко-петровачка се обратила општини и предсједнику Општинског вијећа да чују став општине.

- Епархија бихаћко-петровачка има подршку начелника општине Босански Петровац и предсједника локалног парламента јер је изградња спомен-комплекса на Петровачкој цести јако важна. Показујемо спремност и ширину да наше вјерске заједнице подржимо и охрабримо у јачању суживота, толеранције и вјере – истакао је Давидовић.

Злочин на Петровачкој цести догодио се 7. августа 1995. године када је хрватска авијација бомбардовала колоне српских избјеглица код Босанског Петровца у селу Јањила. Погинуло је десет цивила, међу којима четворо дјеце, док их је педесетак рањено.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.