D.I.C. Veritas

Happy TV, 04.08.2021, Posle ručka: Zločin „Oluja“ – Hrvati posle 26 godina kukavički slave pogrom srpskih civila [Video]

Danas u emisiji Posle ručka istražujemo: Zaššto Hrvati slave ubijanje i progon nedužnih srpskih žena, dece i staraca? Koliko je moguće da se proterivanje preko 250.000 civila na samom kraju 20. veka iz jedne zemlje u Evropi prošlo nekažnjeno? Ko slavi, a ko pati?

Gosti:
Pukovnik Veselin Šljivančanin – Nekadašnji oficir JNA
Branko Lukić – Advokat
Savo Štrbac – Dokumentacioni centar „Veritas“
Tomo Kovač – Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

 

U EMISIJI “POSLE RUČKA” OLUJA- ZLOČIN BEZ KAZNE: “Hrvatska država počiva upravo kroz “Bljesk” i “Oluju” za njih je to legitimno i na tome odgajaju generacije”

O progonu Srba iz Hrvatske u akciji “Oluja” koja se dogodila 1995. godine. Nakon 26 godina od akcije Oluja, Hrvati i dalje slave teške zločine i brutalno etničko čišćenje! Zašto se ovaj događaj obelažava na dva različita načina u dve države, Hrvatska koja slavi današnji datum i mi koji oplakujemo ovaj dan i to sa materijalima sa istog mesta više stotina hiljada svedoka , kada će se doći do prave istine ? O ovoj temi naši gosti u emisiji “Posle ručka”

Pukovnik Veselin Šljivančanin, nekadašnji oficir JNA; Branko Lukić, advokat Ratka Mladića;

Savo Štrbac, dokumentaciono informativni centar Veritas; Tomo Kovač, Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske

Hrvati su čak i  izbacili novu pesmu o ovom o “Oluji” u kojoj jedan vrlo mlad bend  peva o ovome, a postavlja se pitanje da li imaju i toliko godina koliko se ovaj datum obeležava na jedan herojski način opevano ono što je hrvatska vojska uradila…

Uvertiru u ovu bolnu temu dao je Veselin Šljivančanin:

- Moram priznati da mi je jako teško da govorim o ovim događajima, a posbno kada se radi o tragičnom stradanju jednog civilizovanog naroda od kako ja imam neke istorijske činjenice od 822. godine su naselili taj prostor i čak se kaže da su se Srbi tamo doslili pre Hrvata jer su se došli  852 godine. E sada zamislite jedan taj stari narod živi i bio je stalno tu i delio i zlo i dobro sa Hrvatima kada su bili pod Austrougarskom i pod drugim okupatorima , ali najvažnije je da su posle Drugog svetskog rata proveli u bratstvu i jedinstvu i sada jedna država članica EU, oni sada slave obeležavaju nešto veliko kao da nemaju nijedan vise datum u svojoj istoriji da slave pa proslavlaju Oluju , ne znam da li ti ljudi nekada stanu ispred ogledala i da li vide te pustinje koje su tamo ostale, srušene kuće, koliko je žrtava ubijeno tamo ili samo kakve je izjave tada davao Tuđman: Kada je rekao na Brionima: ”ima da nestanu, neće biti Srba”

- Takođe, ako su nekog trebali da poraze vojnički nekoga ko im se suprotstavio, zašto ubijali stare i nemoćne i zašto su jednu malenu decu terali u takvim mukama, sa traktorima u kolonama, i mogo toga žašto i se danas to  slavi.

Kada razgovaram sa tim ljudima koju su izbegli moram da vam kažem da osećam njihovu bol jer nikada ne zaboravljaju svoj kraj, svoj zavičaj I neće tako lako pustiti da te kuće ostanu u zgarištima, pa valjda će i doći taj period kada će civilizovana Evropa reći da je to sramo što se desilo -  rekao je Veselin Šljivančanin.

 

ZLOČIN BEZ KAZNE

Kako se anuliraju price tolikih svedoka i tolikih očevidaca ovog stravičnog događaja, generali hrvatske vojske koji su bili optuženi Gorovina, Markač, Čerma de su prva dva bila osuđena Gorovina na 24 godine, a drugi general na 18. Prvostepeno veće je objasnilo zašto je to tako, a treba znati da je Hrvatska kasnije angažovala veštake i da je ogloman novac plaćen priča se između 32- 38 miliona evra za to veštačenje i sud je rekao da ne može da ga prihvati jer ono govori o pravnim veštačenjima što je u stavri i posao suda, kasnije vidimo u drugostepenoj presudi da to veštačenje ono koje je država platila.

Ja nikada nisam video da neko može da bude oslobođen kada je optužen po tom osnovu, vidimo da se desilo. Analizirajući sam shvatio da, praksa i razmišljanje drugostepenih veća u Hagu se promenila samo za taj predmet, i onda se za sve ostale vratilo na staro. Ta presuda je “ad hoc” u odnosu na ostale, a znamo da su neverovatni dokazi  ti brionski zapisnici gde je zabeleženo da je Tuđman rekao: “Sada ćemo da ih napadnemo tako , da ih sve proteramo , uništimo…”  Sem toga činjenica je da su Srbi sa nekih 12% svedeni  4% -  rekao je Branko Lukić.

- Na današnji dan Hrvati slave dva državna praznika jedan se zove “Dan pobjede i državne zahvalnosti”, a drugi je “ Dan hrvatskih branitelja” i moram ih shvatiti oni nemaju mnogo pobeda u istoriji njihova istorija nije što i srpska, njihov san je bio kako kažu da imaju svoju državu, njihova država počiva na ovom “svetom domovinskom ratu” iz devedesetih godina a završne bitke njihove su u osobađanju od mrskog agresora  upravo kroz Bljesak i Oluju.

Dakle, njihov narativ jeste da su im ove dve akcije potpuno legitimne i legalne i na tome se odgajaju generacije. Ova omadina koje je rođena te 1995. godine oni vise mrze Srbe i sve što je srpsko nego one generacije koje su živele u bratstvu i jedinstvu. Velika je indokrinacija vršena na ovu omaladinu počevši od najranijih dana, a svi segmenti društva utiču na to, crkva, medji, obrazovanje, ulica – objašnjava  Savo Štrbac.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.