D.I.C. Veritas

Happy.tv, 07.12.2018, Dobro jutro Srbijo – 27 godina od ubistva porodice Zec u Hrvatskoj [Video]

Navršilo se 27 godina od brutalnog ubistva porodice Zec u Zagrebu 1991. godine, za koje je veštim pravosudnim potezima izbegnuta odgovornost počinilaca jednog od najtežih zločina koje su hrvatske policijske snage počinile na Srbima koji su živeli van Republike Srpske Krajine, u velikim gradovima. Tim povodom predsednik DIC Veritas Savo Štrbac gostovao je u Jutarnjem programu televizije Happy.

Pripadnici rezervne jedinice MUP-a RH, kojom je komandovao Tomislav Merčep, u Zagrebu su  7. decembra 1991. godine likvidirali Mihajla Zeca (38), njegovu suprugu Mariju (36) i njihovu dvanaestogodišnju kćerku Aleksandru.

Ubice porodice Zec su ubrzo pronađene i uhapšene. U predkrivičnom postupku priznali su ubistva i odveli policiju na mjesto gdje su pokopali žrtve. Za djelo za koje su bili prijavljeni prije saslušanja nije bilo predviđeno obavezno prisustvo branioca u predkrivičnom postupku. Po rasvjetljavanju zločina, djelo se prekvalifikuje, a počinioci se, po savjetu advokata, u istrazi brane ćutanjem, zbog čega se prethodni iskazi se kao nezakoniti izuzimaju iz spisa, a postupak se obustavlja “u nedostatku dokaza”.

Opširnije:

http://www.veritas.org.rs/dic-veritas-06-12-2018-saopstenje-povodom-godisnjice-likvidacije-zagrebacke-porodice-zec/

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.