D.I.C. Veritas

Hina, 20.11.2016., Živi zid se ogradio: ‘Mišljenja Ivana Pernara o Jasenovcu i Oluji ne predstavljaju stav stranke’

Podsjetimo, Pernar je događanja u Jasenovcu za vrijeme Drugog svjetskog rata prozvao genocidom, dok je Oluju okarakterizirao kao etničko čišćenje

Nakon što je Ivan Pernar jučer iznio niz stavova o Jasenovcu i Oluji, od njegovih tvrdnji ogradila se i njegova stranka Živi zid i to postom na Facebooku.

“Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid”, stoji u priopćenju objavljenom sinoć na Facebooku Živog zida, u kojem se navodi kako ta stranka smatra da bi povijest trebalo istaknuti povjesničarima.

“Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta”, poručili su iz Živog zida.

Podsjetimo, Pernar je događanja u Jasenovcu za vrijeme Drugog svjetskog rata prozvao genocidom, dok je Oluju okarakterizirao kao etničko čišćenje.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.