D.I.C. Veritas

HRT, 28.01.2012 Obilježena 19. obljetnica akcije Peruča

Rat u Hrvatskoj bio je sjajan, besprijekoran, čist te da se time moramo ponosti. Izjavio je to ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je na obilježavanju 19. obljetnice akcije Peruča u Sinju. Svečanost obilježavanja počela je jutros u Alkarskim dvorima.

Zamjenica ministra Nevenka Benić je istaknula kako zbog hrvatskih branitelja trebamo osjećati ponos te da se ne smije dopustiti da padnu u zaborav.

Na svečanosti je predstavljena fotomonografija umirovljenog časnika HV-a Filipa Ratkovića Na vječnu hvalu i slavu, u kojoj se nalaze fotografije 103 poginula pripadnika HV-a iz cetinskog kraja. Monografija je odgovor na sve ono što se događalo u ratnom razdoblju, a željeli smo pronaći i zaboravljene, rekao je autor fotomomografije dodavši kako knjiga nije numerirana, jer nam ovi ljudi nisu brojevi.

Nakon svečanosti u Alkarskim dvorima na Peruči je priređeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju.

Podsjetimo, na današnji su dan postrojbe Hrvatske vojske brzom intervencijom spriječile veliku katastrofu za stanovnike cetinskoga kraja. Srpske snage na čelu s ratnim zločincem Ratkom Mladićem namjeravale su uz pomoć 30 tona eksploziva srušiti branu, čime bi nastao veliki vodeni val koji bi potopio sve što je u donjem toku rijeke Cetine.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.