D.I.C. Veritas

Index.hr, 06.08.2019, Huškanje na Vinkovačkoj TV: “Pupovcu treba začepiti usta jednom za svagda”

INDEX je već pisao o bizarnoj huškačkoj emisiji “Demokracija” Vinkovačke TV, koju vodi Tatjana Markić. “Demokracija” je 90-minutna kontakt-emisija, koncipirana tako da voditeljica svaki dan izabere određenu temu te pozove gledatelje da joj se telefonski javljaju u eter i komentiraju. Izbor tema je standardno desničarski i nacionalistički te se “Demokracija” većinom bavi Domovinskim ratom, sukobima na desnici i verbalnim progonom svih koji “nisu željeli Hrvatsku”, “komunjarama” i “globalistima”, a gledatelji se onda javljaju i vrijeđaju sve s kojima se ne slažu, šire mržnju, a nekad čak i pozivaju na nasilje, od čega se voditeljica slabo ograđuje pa je tako bilo i ovih dana pred obilježavanje godišnjice Oluje.

Emisija emitirana u subotu 3. kolovoza za temu je imala izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da “Domovinski rat nije bio mit nego svjedočanstvo naše snage”, no veći dio emisije je bio posvećen huškanju na Milorada Pupovca, što je poticala i voditeljica Markić, koja se nekoliko puta i direktno obratila Pupovcu u eteru.

Huškački napadi na Milorada Pupovca

Jedan je gledatelj oko 40. minute emisije izjavio da hrvatskim Srbima “ne bi dao da pričaju dok se ne ispričaju cijelom hrvatskom narodu” te dodao da “Pupovac nije zaslužio da živi u ovoj državi” i požalio se što nacionalne manjine u RH imaju prava. Ubrzo i voditeljica nije mogla izdržati a da ne iznese svoje mišljenje o Pupovcu pa je rekla da on Hrvate “iritira”.

“Gdje su naši političari u pojedinim trenucima? Kada trebamo njihovo obraćanje, kada trebamo njihovu snagu, kada trebamo to jedno zakucavanje Pupovca i da mu jednom za svagda začepimo usta?” rekla je Tatjana Markić.

Je li riječ o pozivu na nasilje? Jedini način da se usta nekome začepe “jednom za svagda” je da se tu osobu ubije, odnosno “zakuca”, kako je to rekla voditeljica Vinkovačke TV.

“Pupovcu treba začepiti gubicu”

Na nju se odmah nadovezala sljedeća gledateljica, koja je rekla da Pupovcu “začepiti gubicu”, na što se voditeljica samo nasmijala i dodala da “znamo da je Pupovcu jedina namjera da nas razljuti i razbjesni do bola” i da on “ugnjetava hrvatski narod”.

“Dragi moj Milorade Pupovcu, živjet ćemo mi normalno jednoga dana, sigurna sam, ali kada nam konačno nađete mrtve, kada konačno priznate istinu, kada nam konačno platite štetu za sve ono materijalno, jer živote naših najmilijih nam nikada nećete moći naplatiti, to je nenaplativo. Ja ne znam kako je kod vas u Srbiji, ali kod nas u Hrvatskoj je to tako, ljudski život nema cijenu, pogotovo ne onaj koji je čovjek dao za ovu zemlju”, izgovorila je u nacionalističkoj tiradi voditeljica Markić.

Milorad Pupovac je, naravno, rođen u Hrvatskoj i u njoj je živio cijeli život te se protivio srpskoj oružanoj pobuni početkom 1990-ih, no Markić ga verbalno protjeruje u Srbiju.

Utjecaj bliskog suradnika Tomislava Karamarka

Na kraju emisije je voditeljica zaključila da će “doći vrijeme kada više nećemo razgovarati o izjavama Milorada Pupovca” te poručila da nitko ne bi smio ništa govoriti “protiv hrvatskog čovjeka, hrvatskog branitelja i svake naše svetinje” pa prozvala “sve mrzitelje Hrvatske” jer se usude javno govoriti.

Vinkovačka TV je inače u suvlasništvu Roberta Bosaka, bliskog suradnika Tomislava Karamarka, koji je neko vrijeme figurirao kao tajnik Karamarkovog mrtvorođenog Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske. Bosak se također povezuje s agencijom 2×1 komunikacije, koja objavljuje istraživanje javnog mnijenja CroElecto, prema kojemu je Karamarkova Domoljubna koalicija svojedobno na parlamentarnim izborima trebala dobiti dvotrećinsku većinu.

U svakom slučaju, subotnje izdanje “Demokracije” je u širenju mržnje uspjelo nadmašiti po tom pitanju uobičajen nivo ove maligne emisije, a poziv voditeljice Tatjane Markić da se Milorada Pupovca “zakuca” i da mu se “jednom za svagda začepe usta” lako se može prepoznati kao poziv na ubojstvo ovog političara.

Gordan Duhaček

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.