D.I.C. Veritas

Index.hr, 10.04.2017., U Splitu HOS-ovci urlali “Za dom spremni”, policija najavila istragu

HOS-OVCI su danas u Splitu pred spomenikom palim pripadnicima postrojbe proslavili obljetnicu osnutka IX. bojne Rafael vitez Boban.

“Danas je 26. obljetnica IX. bojne HOS-a. Došli smo se pokloniti pred 46 poginulih HOS-ovaca, živote su dali za obranu domovine i naroda. Čast nam je danas biti ovdje. Okupili smo se iz cijele Hrvatske. Hvala svima koji su došli, mislim da će naša obljetnica proći u najboljem redu”, kazao nam je ratni zapovjednik postrojbe pukovnik HV-a Marko Skejo.

“Baldasar je rekao doći, ali ga je policija zaustavila zbog arene”

Pitali smo ga tko je sve došao. Pred spomenikom smo primijetili HDZ-ovog dožupana Luku Brčića i gradskog vijećnika HČSP-a Luku Podruga. Skejo nam je otkrio kako je Baldasar poslao i delegata i cvijeće, a navodno je i sam obećao da će doći, ali nije stigao, i to, kako se čini, radi više sile.

“Iz Grada Splita je došao izaslanik Marasović. Čuo sam da je policija zaustavila gradonačelnika Baldasara po pitanju arene. Inače je trebao ovdje biti s nama. Ne znam o čemu se radi. Rekao je da će se doći pokloniti našim poginulima”, kazao nam je Skejo.

“Ima dosta njih koji bi 10. travanj izbacili iz povijesti”

Pitali smo ga i oko koincidencije da je za datum osnivanja postrojbe nazvane po Pavelićevom bojovniku prikladno uzet datum uspostave NDH.

“Ja znam da bi dosta njih 10. travnja izbacili iz povijesti da ne postoji. Evo igrom slučaja je i moj sin rođen 10. travnja i ja mu slavim rođendan 10. travnja. 10. travnja je rođendan IX. bojne HOS-a. Slavili smo ga, a slavit ćemo ga i dalje, pokloniti se našim bojovnicima koji su dali krv za ovu zemlju”, kazao je Skejo.

Skup pozdravili Glasnović i Tolić

Satnik Damir Banić zaključio je prikaz ratnog puta bojne s pozdravom “Bog i Hrvati” te “Za dom spremni.”

Dopise podrške poslali su saborski zastupnik Željko Glasnović i HDZ-ov EU parlamentarac komodor Ivica Tolić. Skejo je pozdravio izaslanika ministra branitelja Nikolu Tokića, dožupana Brčića, saborskog zastupnika Petra Škorića, izaslanika Grada Splita Davora Marasovića, dogradonačelnika Solina Josipa Tokića…

“Sjetite se naših bijelih anđela u crnim odorama zbog kojih danas imamo slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. Na kraju želim pozdraviti poginule, hrvatski narod i Nezavisnu državu Hrvatsku sa starim hrvatskim pozdravom: Za Dom spremni. Nek’ nam živi vječno hrvatska država”, kazao je Skejo.

Baldasar: Nije me tražila policija, obećao sam doći, ali su me spriječile obaveze

Provjerili smo što se dogodilo s Baldasarom.

“Nije me zaustavila policija. To je kriva interpretacija. Istina je da sam obećao doći, htio sam se pokloniti braniteljima, ali nisam stigao zbog obaveza. Kasnije sam se javio na domjenku u restoranu Sky”, kazao nam je Baldasar.

U splitskoj policiji nisu imali informaciju da su danas tražili Baldasara. Kazali su nam kako će ispitati ima li prekršajne odgovornosti oko uzvikivanja “Za dom spremni”.

 

 

 

Piše: D.M.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.