D.I.C. Veritas

Index.hr, 16.03.2016., Američki odvjetnik tvrdi: Nije istina da moji klijenti tuže Hrvatsku zbog NDH, mi tužimo

JONATHAN LEVY, odvjetnik u Washingtonskoj firmi Brimstone & Co, rekao je danas za BIRN kako je privatna tužba koju su žrtve Drugog svjetskog rata i njihovi potomci podnijeli protiv Republike Hrvatske pred državnim sudom u Illinoisu “nevažeća”, piše Balkan Insight.

Kao što je potvrdilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova,žrtve Drugog svjetskog rata i njihovi potomci od Hrvatske potražuju 3,2 milijarde eura zbog otuđenih nekretnina te uzrokovanih patnji za vrijeme Drugog svjetskog rata, a koje je prouzročila marionetska nacistička država Nezavisna Država hrvatska (NDH).

Tužbu protiv Hrvatske su navodno podnijeli potomci hrvatskih Srba, Židova i Roma – Lizabeth Lalich, Mladen Djuricich, Robert Predrag Gakovich, Veljko Miljus, Bogdan Kljaic, David Levy i Daniel Pyevich.

No, američki odvjetnik Jonathan Levy BIRN-u je proslijedio pravni dopis koji je poslao MVEP-u, a u kojemu se navodi kako je on pravni zastupnik Lalicha i Kljajica u sklopu njihove tužbe protiv Vatikana, zbog novca koji je uzet od ustaškog režima. Dodao je kako Lalich i Kljajic nemaju informaciju o tome da je podignuta tužba protiv Hrvatske.

Odvjetnik Levy: Tužba je ništavna

“Ovo je dopis putem kojega se potvrđuje kako je tužba podignuta u SAD-u, Illinoisu, podignuta bez pristanka mojih klijenata te je stoga ništavna, iz razloga krađe identiteta te prevare pred sudom”, napisao je Levy.

“Lalich i Kljaic nisu imali pojma o toj tužbi te nemaju nikakvih veza s odvjetnicima koji se navode u tom slučaju”, dodaje se.

Levy u nastavku navodi kako su još 3 onih koji tuže Hrvatsku s popisa preminuli te kako je lako moguće da preostali članovi popisa ne znaju da je tužba podignuta.

“Lalich i Kljaic nemaju namjeru tužiti Hrvatsku, već nastavljaju s procesom tužbe protiv Vatikana”, zaključuje Levy.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.