D.I.C. Veritas

Index.hr, 19.05.2020, Objavljeni detalji napada na mlade Srbe u Vukovaru, napadači neće u pritvor

POLICIJA je prije tri dana pronašla vozilo povezano s brutalnim napadom na dvojicu mladića srpske nacionalnosti u samom centru Vukovara. Uskoro su pronađeni i napadači.

Podsjetimo, mladići u dobi od 29 i 24 godine napadnuti su u četvrtak usred bijela dana u centru grada, na Trgu Republike Hrvatske. Na njih je nasrnulo više osoba.

Kako pišu Novosti, napadnuti mladići su srpske nacionalnosti.

Ispitana četiri muškarca, sud odbio pritvor

Državno odvjetništvo piše da je riječ o navijačkom obračunu.

Zbog napada na pripadnika navijačke skupine Grobari prošlog tjedna na parkiralištu u Vukovaru tamošnje tužiteljstvo provelo je prvo ispitivanje četvorice dostupnih osumnjičenika od kojih je za dvojicu zatražilo određivanje istražnog zatvora, što je sud odbio.

Osumnjičeni 25-godišnjak je prema sumnjama Općinskog državnog odvjetništva s godinu mlađim suosumnjičenikom okupio pripadnike Bad Blue Boysa kako bi se obračunao s od ranije poznatim Grobarom za kojeg je doznao da se nalazi u jednom vukovarskom kafiću.

Potom je trojici poznatih i četvorici zasad nepoznatih osumnjičenika prepustio unajmljeni kombi kako bi teško ozlijedili tog muškarca s kojim se prema navodima tužiteljstva ranije sukobljavao zbog njegove pripadnosti skupini navijača beogradskog Partizana.

Naoružani čekićima i palicama žrtvu čekali na parkiralištu hotela

Drugoosumnjičenika terete da je kombijem odvezao napadače do Trga Republike Hrvatske, na parkiralište hotela, gdje su naoružani drvenim palicama i čekićima čekali žrtvu, dok su se skrivali iza drvenih kućica, odjeveni u tamnu odjeću i prekrivene glave.

Muškarac kojeg su čekali na parkiralište je izašao s još dvojicom muškaraca pa su napadači svu trojicu poprskali suzavcem po licu i krenuli u napad palicama i čekićima.

Općinsko državno odvjetništvo je najavilo žalbu protiv rješenja županijskog suca istrage koji je odbio prijedlog da se dvojici osumnjičenika odredi istražni zatvor, odredivši im umjesto toga mjere opreza.

Prvoosumnjičeni dvojac terete za kazneno djelo pomaganja u pokušaju teške tjelesne ozlijede, a ostalu dvojicu za pokušaj teške tjelesne ozljede.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.