D.I.C. Veritas

Index.hr, 22.10.2021, Novi šef Vrhovnog suda: “Za dom spremni” je nedopustiv, u bilo kojoj prilici

NOVI predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić u razgovoru za Jutarnji list rekao je da je “Za dom spremni” nedopustiv u bilo kojoj prilici.

“Pod tim su pokličem ljudi bili ubijani bez ikakvog povoda i razloga. To je civilizacijsko, a ne ideološko pitanje”, obrazložio je Dobronić.

Podsjetimo, Dobronić je prošlog tjedna izabran za novog predsjednika Vrhovnog suda. Njega je danas kao kandidata predsjednika Zorana Milanovića izabrao sabor, i to nakon što je početkom rujna dobio tek četiri glasa sudaca Vrhovnog suda.

Radi se o sucu koji je pridobio simpatije javnosti kad je na suđenju za “švicarac” 2013. godine presudio u korist štediša, odnosno protiv banaka, što je zanimljivo jer je bio zaposlenik jedne banke.

Dobronić je rođen 1960. godine u Čakovcu, 1985. godine u Zagrebu je završio Pravni fakultet, nakon čega je volontirao na Općinskom sudu u Zagrebu, a onda se zaposlio u Zagrebačkoj banci.

Od 1996. sudac Trgovačkog suda

Godine 1996. postaje sudac Trgovačkog suda. Dvije godine kasnije magistrirao je na području međunarodnog trgovačkog prava.

Godine 2006. bio je među kandidatima za predsjednika Visokog trgovačkog suda te je poručio kako je spreman na sve provjere svog imovinskog stanja ako postane predsjednik, pisao je tada Nacional. No, Dobronić je na kraju odustao od kandidature.

“Kod njega nema pauza”

Nakon presude u slučaju “švicarac” Jutarnji je pisao kako je Dobronić poznat po tome što rado zakazuje ročišta već u 8 sati, a u sudnici se pravila pridržava do zadnjeg slova.

“Zapisničarke s njim ne vole raditi jer nema pauza, moraju ga doslovno pitati za dozvolu da odu na toalet, a ne daj Bože da odvjetnicima zazvoni mobitel tijekom rasprave ili da dođu nepripremljeni”, opis je njegovog kolege.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.