D.I.C. Veritas

Index.hr, HINA, 05.08.2020, Policija neće prijaviti HOS-ovce koji su u Kninu vikali “Za dom spremni” [Foto]

POLICIJA neće prekršajno prijaviti HOS-ovce koji su se jutros okupili u Kninu i na glavnom trgu vikali “Za dom spremni”. To je za N1 potvrđeno iz šibensko-kninske policije.

Iz policije su im kazali da se radilo komemorativnim okolnostima, jer se sve odvijalo kod spomenika braniteljima. Pritom se, dodaje, pozivaju na smjernice Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

Mnogi od okupljenih bili su odjeveni u crne majice s grbom HOS-a, s crvenim beretkama, a neki i s maskama s ispisanim sloganom NDH. Govor pred okupljenima držao je bivši zapovjednik IX. bojne HOS-a Marko Skejo.

Policija ranije jutros na kninski trg nije pustila nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih ratnih postrojbi, među kojima je bilo i onih u majicama s natpisom “Za dom spremni”, a uzvikivali su i taj ustaški pozdrav, no pušteni su nakon završetka svečanosti u povodu 25. obljetnice Oluje.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor izjavila je Hini da je nekoliko stotina pripadnika HOS- a i drugih braniteljskih udruga, kojima policija nije dopustila dolazak na Trg dr. Ante Starčevića, za cijelo vrijeme trajanja programa pjevalo, nezadovoljni što ne mogu ući na trg. Na pitanje zašto nisu mogli ući na trg, glasnogovornica je odgovorila da nisu imali akreditacije, a da je zbog epidemioloških mjera broj uzvanika na tom prostoru bio ograničen.

Kad su konačno uspjeli doći do trga, vikali su “Za dom spremni”. Razvili su i veliku zastavu s grbom u čijem amblemu je i “Za dom spremni”.

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.