D.I.C. Veritas

Index.hr, Hina, 21.09.2021, Čovjek koji je pobio 13 zarobljenika održao govor na otvaranju murala njemu u čast

U KARLOVCU, u blizini Koranskog mosta, gdje je na današnji dan 1991. ubijeno 13 zarobljenih pripadnika JNA, otkriven je mural s likom Miše Hrastova osuđenog za ratni zločin.

Nekoliko stotina pripadnika iz jedinica specijalne policije iz cijele Hrvatske te Karlovčana s odobravanjem su pozdravili otvaranje murala na kojem je govorio Mišo Hrastov.

“Na ovom sam muralu sasvim slučajno ja, mogao je biti i netko drugi od mojih suboraca, sudbina je bila takva da sam ja. I, eto, sada gledam u svoju braću po oružju i mlade i BBB koji su mural oslikali i smatram da je to spomen na sve hrvatske branitelje”, rekao je Hrastov.

 

“Ovdje se branila Hrvatska”

Predsjednik Udruge specijalne policije Grom Karlovac Josip Slačanin rekao je da se na današnji dan treba prisjetiti slavnih dana ponosa i slave i tog 21. rujna 1991. “kada se ovdje nije branio samo Karlovac, nego i cijela Hrvatska”.

“Mišo Hrastov je s našim dečkima specijalcima napravio veliku stvar, odgovorno to kažem jer da nije bilo tog čina, možda ni nas sada ovdje ne bi bilo”, ustvrdio je Slačanin.

Za činjenicu da je Hrastov osuđen na hrvatskim sudovima za ratni zločin rekao je da je “Mišo odradio svoje mrcvarenje” i sada treba gledati u budućnost.

“Mi nismo počeli ovaj rat, mi smo se obranili, mi smo pobjednici”, rekao je.

Nakon toga, svi su se uputili na Koranski most, udaljen 300-tinjak metara, i ondje zapalili baklje i skandirali Miši Hrastovu te se potom razišli.

O prijedlogu udruge Specijalne jedinice policije “Grom” da se Koranski most preimenuje u ime njihove postrojbe treba odlučiti karlovačko Gradsko vijeće koje večeras još uvijek zasjeda i nije došlo do te točke dnevnog reda.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.