D.I.C. Veritas

Index.hr, HINA, 24.08.2019, Napad na Srbe kod Knina okarakteriziran kao kazneno djelo izazivanja nereda

NAPAD na više gostiju kafića u Uzdolju pokraj Knina okarakteriziran je, nakon konzultacija policije i Općinskoga državnog odvjetništva, kao kazneno djelo izazivanja nereda, izvijestili su u subotu iz šibenske policije.

Počinitelji napada su još nepoznati, a napadače će se teretiti za kazneno djelo izazivanja nereda i prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

“Počiniteljima napada tako prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora”, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Odmah nakon napada policija je još nepoznate maskirane počinitelje počela tražiti zbog kaznenih djela nasilničkoga ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Ali kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom zaključeno je kako su sva ta tri kaznena djela sadržana u kaznenom djelu izazivanja nereda.

U napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju u srijedu 21. kolovoza, a koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Young Boysa, lakše je ozlijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.