D.I.C. Veritas

Informer, 13.07.2016., Predsednik LDP se krije iza žrtava Srebrenice

ČEDO, KO JE UKRAO NAŠE ŽITO?!

Odlaskom u Potočare i pljuvanjem Srba i Srbije Jovanović pokušava da pridobije podršku Zapada i izbegne odgovornost za milionsku pljačku državnih rezervi!

Lider LDP Čedomir Jovanović na komemoraciji u Potočarima ispljuvao je prekjuče Srbe i Srbiju da su genocidni, samo da bi se dodvorio Zapadu, tvrde brojni sagovornici Informera.

Jovanović se, kako kažu, nada da će ga EU, SAD i NATO zaštititi od istraga zbog milionskih malverzacija sa žitom iz državnih rezervi i nevraćenih kredita. Takođe, tvrde obavešteni, pljuvanjem rođene zemlje u Srebrenici Čeda pokušava i da pridobije simpatije zapadnih moćnika za koje veruje da ga mogu ugurati u novu vladu Srbije!?!

Moj ugao

Savo Štrbac,
predsednik „Veritasa“

Od ljudi koji se  odгiču Kosova i  koji bi sve dali zarad svojih pozicija i dodvoravanja Zapadu i ne očekuje se  ništa drugačije. Durakoviću i kompaniji u Potočarima su dobrodošli samo ti koji priznaju genocid.

Hoće u Vladu

Čedina “srebrenička epizoda” postaje znatno jasnija kada se prisetimo da je Informer još u septembru 2015. godine pisao da su Čeda i njegova supruga Jelena, kao direktorka firme “Agroposlovi”, pod istragom zbog sumnje da su umešani u pranje novca i nestanak čak 6.676 tona pšenice iz državnih rezervi!

Državna Direkcija za robne rezerve, kao i oštećene banke i investicioni fondovi, podneli su prošle godine krivične prijave protiv Čedine supruge tvrdeći da ih je prevarila za najmanje 6,8 miliona evra (vidite okvir)!

Upravo na ovu aferu u vreme Jovanovićeve posete Srebrenici podsetio je Pokret socijalista Aleksandra Vulina. Socijalisti su poručili da “Jovanović u Potočarima nije predstavljao Srbiju, već je za sebe tražio podršku ambasadora kako bi se zaštitio od istraga i eventualno ušao u Vladu”:

Lova

Čeda sve oko Srebrenice samo radi i da bi dopunio prihode donacijama sa Zapada
Marijan Rističević, poslanik SNS

Partijski račun LDP blokiran već dve godine, “Fidelinka” u blokadi za još par miliona evra, duguje radnicima za plate, državno žito nestalo iz Jovanovićevog privatnog mlina… Šta je priznavanje genocida za tolike blokade?, navodi se u saopštenju Vulinove partije.

Skuplja poene za sebe

Sa tim je saglasan i poslanik SNS Marijan Rističević, koji kaže da Čeda podržava opasne antisrpske ideje o genocidu samo da bi sam sebe amnestirao od svih krivičnih dela.

- Osim ozbiljnog privrednog kriminala i brčkanja u bazenu sa Šiptarom, Jovanović je imao izvesnu ulogu i u političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića. Kada bi ga za bilo šta od toga sada uhapsili, on bi na sva usta vikao da je to zbog Srebrenice. Svima je jasno da Čedomir Jovanović Našmrkanović namerno ruši državnu politiku da bi spasao sebe i svoje od procesa za kriminal, ali i dopunio prihode dolarima i evrima iz takozvanih donacija za razvoj demokratije – ističe Rističević, dok Čedomir Jovanović nije želeo da se oglašava.

Ministar policije Nebojša Stefanović za Informer poručuje da niko ne može biti zaštićen.

Nećeš se izvući, Čedomire!

Ne postoji osoba koja može da računa na bilo kakvu vrstu zaštite ako učini nešto protivzakonito.
Nebojša Stefanović, ministar policije

- Ne postoji osoba koja može da računa na bilo kakvu vrstu zaštite, ako učini nešto protivzakonito. Policija će uvek raditi svoj posao i zajedno sa tužilaštvom postupati u svim slučajevima kriminala i korupcije – ističe Stefanović.

Analitičar Milan Nikolić smatra da Jovanovićev odlazak u Srebrenicu ne može automatski da mu obezbedi zaštitu Zapada.

Ambasade sigurno imaju neki uticaj, ali ne verujem da će ga oni zaštititi od istraga ili da će ga, kako se priča, ‘ugurati’ u novu Vučićevu vladu… – zaključuje Nikolić.

Savo Štrbac: Izjava za Informer, 13.7.2016. Foto: ScreenShot

Savo Štrbac: Izjava za Informer, 13.7.2016. Foto: ScreenShot

 

Sumnjiva posla Jovanovića:

  • Jovanovići su, prema navodima iz istrage, kao zalog za kredite u više navrata stavljali 6.676 tona merkantilne pšenice iz državnih rezervi (tadašnja tržišna vrednost oko milion evra), a koja je skladištena u silosima “Agroposlova”
  • Kao direktorka “Agroposlova” Čedina žena Jelena je falsifikovala dokumentaciju i državno žito stavljala pod hipoteku kako bi od banaka i investitora pozajmila ukupno 6,8 miliona evra. Te pare nikada nije vratila, a sumnja se da je i dobavljačima ostala dužna još oko 1,5 miliona evra!
  • Septembra 2015. zbog ovih malverzacija oštećene banke, investicioni fondovi i Direkcija za robne rezerve protiv nje su podneli krivične prijave za krivična dela za koja su zaprećene kazne robije od tri meseca do 10 godina
  • Septembra 2015. Tužilaštvo je, na osnovu zahteva Uprave za sprečavanje pranja novca, naložilo policiji da istraži sumnjive transakcije firmi “Agroposlovi” i “BH kemikal industri”, koje su u suvlasništvu Jovanovića, a zbog sumnje da su oprali najmanje 75 miliona dinara

(Štampano izdanje)

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.