D.I.C. Veritas

Jutarnji.hr, 13.09.2019, HVIDRA ‘Pupovcu smeta ‘Za dom spremni', a ustaške kune u džepu ga ne žuljaju. Neka DORH provjeri njegove izjave! SDSS nije poželjna stranka u RH’

HVIDR-a je na današnjoj konferenciji za novinare poručila da nije zadovoljna pojašnjenjem Milorada Pupovca njegovih spornih izjava, prenosi N1.

- SDSS nije poželjna stranka u Republici Hrvatskoj i relevantni predstavnik svih Srba u Hrvatskoj – rekli su danas u Zagrebu. Ostaju pri zahtjevu da premijer raskine koaliciju s njima.

Kao što je to Jutarnji već najavio, traže da DORH provjeri ima li elemenata kaznenog djela u izjavama Milorada Pupovca, kako bi poduzeli daljnje korake. Traže i od ministra pravosuđa Bošnjakovića da se očituje ima li kaznenog djela u tim izjavama.

- Pupovcu smeta Za dom spremni, a ustaške kune u džepu ga ne žuljaju. Nismo mi tu ni za kakvo potpirivanje, mi želimo smiriti strasti, smatramo da su nacionalne manjine dobrodošle i da trebaju biti u svakoj vladi, ali nismo sretni ako nacionalna manjina ne poštuje zakone Republike Hrvatske, ako je progresivna kao ova, ako zaboravlja šta su napravili prije 30 godina braća Milorada Pupovca i ostali – mi to nismo zaboravili”, rekao je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e RH Josip Periša.

Zatražen da objasni što znači da SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj, Periša je rekao:

- SDSS je podržao izjave Pupovca, oni su protivni Ustavu RH, podsjećaju nas na SDSS iz devedesetih koji je počeo krvavi rat na ovim prostorima, poručio je.

Posjetimo, Pupovac je u srijedu na sljedeći način komentirao svoju izjavu da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji.

- To je izjava koju sam dao za Radio Sarajevo i ta izjava je imala jedan svoj dodatak. Nije Republika Hrvatska generalno faktor nestabilnosti, jer svaka od zemalja ima svoje točke nestabilnosti. Hrvatska je, nažalost, u trenutku kad sam o tome govorio, imala ozbiljan problem sa stanjem međuetničkih odnosa, mržnje i nasilja prema pripadnicima različitih, prije svega prema Srbima u Hrvatskoj. Druge zemlje imaju dublje i ozbiljnije temelje nesigurnosti, Hrvatska nema, ali ima stanje u kojem se to dogodilo i to zajedno s historijskim revizionizmom utječe na stanje u regiji. Situacija u kojoj sam to rekao bila je dramatična”, kazao je Pupovac.

 

 

Što se tiče isprike rekao je da je u trideset godina bio nazivan raznim imenima i da nikada nije tražio ispriku.

“Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili kažu da jesam nikada neću tražiti ispriku, od onih koji me svrstavaju u kategoriju zločinaca i ubojica, samo mogu reći da to nisam i da nikada neću biti ali i od njih neću tražiti ispriku”, izjavio je Pupovac.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.