D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 05.06.2019, IVAN ĐAKIĆ OSUĐEN ZBOG POZIVANJA NA MRŽNJU I PRIJETNJE NOVINARU! Sin moćnog HDZ-ovca dobio uvjetnu zatvorsku kaznu: ‘Samo sam htio nasmijati ljude’

Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, u srijedu je na Općinskom sudu u Virovitici proglašen krivim zbog pozivanja na mržnju i zbog prijetnji novinaru RTL-a Ivanu Žadi. Kako na Twitteru javlja reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić, Đakić je osuđen na 11 mjeseci uvjetne kazne, a u zatvor će ako u iduće tri godine počini kazneno djelo.

Ivanu Đakiću sudilo se zbog skandalozne čestitke u povodu pravoslavnog Božića te zbog prijetnje novinaru Ivanu Žadi upućene u listopadu 2018. godine kada je poručio da će ga odrobijati.

Što se ‘čestitke’ tiče, Đakić je u iskazu istaknuo da je to bio čin njegove brzopletosti.

 

“Ja sam to napravio jer sam htio nasmijati ljude, našaliti se, a kad sam shvatio što sam napravio, već je bilo prekasno. Pobrisat ću svoj Facebook profil jer ne želim da me stalno netko prati. Neću to više nikad napraviti. I stvarno mi je žao. Ne poričem ništa. Ja sam to objavio. Žao mi je i spreman sam odgovarati za to kazneno djelo”, rekao je Đakić, a prenosi RTL.

Dodao je da je fotografiju iz Drugog svjetskog rata na kojoj ustaša drži odrubljenu ljudsku glavu s četničkom kapom pronašao na Googleu.

Kad je u pitanju prijetnja novinaru Žadi, Đakić kaže da je samo štitio oca od optužbi, a da su novinari to krivo shvatili.

“Ja osobno Ivana Žadu ne poznajem. Vidio sam što piše na Fejsu o mom ocu, vrijeđao ga. Prijetnji nikakvih nije bio. Ja njega nisam nikad upoznao niti vidio. Ja sam samo rekao da to što piše nije istina… i da će ga tužiti. Nije to bila prijetnja, volim svog oca. Riječi za koje me optužuju nisu moje”, branio se Đakić.

Osim uvjetne zatvorske kazne, Općinski sud naložio je Đakiću da nakon pravomoćnosti presude mora uplatiti 20.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.