D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 07.05.2019, AVION JUNAKA DOMOVINSKOG RATA Avion legendarnog hrvatskog pilota Rudolfa Perešina, kojim je pobjegao iz JNA, vratio se u Hrvatsku

Borbeni avion MiG-21 kojim je junak Domovinskog rata hrvatski pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine iz Bihaća preletio u Klagenfurt, vratio se  u Hrvatsku.

Perešinov avion MiG-21 oznake “26 112” se prethodno nalazio u Vojno-zrakoplovnom muzeju u austrijskom gradiću Zeltwegu.

Avion Rudolfa Perešina iz Austrije je jutros transportiran u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” na Plesu.

Dolaskom aviona legendarnog hrvatskog pilota nakon 28 godina u Hrvatsku, završena je prva faza procesa povratka Perešinovog aviona, a ovaj događaj rezultat je izvrsnih odnosa Republike Hrvatske i Republike Austrije, odnosno hrvatske i austrijske Vlade, priopćeno je iz MORH-a.

U nedjelju će avion Rudolfa Perešina biti izložen ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Zagrebu, a povodom obilježavanja 24. obljetnice Perešinove smrti i održavanja XXII. Susreta za Rudija u Gornjoj Stubici.

Nakon toga, planirano je da će avion heroja Domovinskog rata Rudolfa Perešina biti smješten u 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, nakon čega će biti izložen u budućem Hrvatskom vojnom muzeju, dodaje se u priopćenju MORH-a.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.