D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 09.09.2019, PRIJETNJE PUPOVCU NA ULAZU U NJEGOVO RODNO SELO ‘Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom posljedica je bolesne Plenkovićeve politike’ [Foto]

Nove uvrede i prijetnje čelniku SDSS-a Miloradu Pupovcu osvanule su na ulazu u njegovo rodno selo – Donje Ceranje u zadarskom zaleđu, javlja Slobodna Dalmacija.

Preko ploče s imenom sela ispisan je grafit „Ubi Srbina“ s krilatim U. U blizini je zalijepljen uvredljiv plakat na kojem stoji Pupovčeva fotografija i tekst u kojem se saborskog zastupnika SDSS-a proziva za teror i naziva velikosrpskim luđakom.

Ceranje Donje: Plakati napada na Milorada Pupovca Foto: SDSS, Portal Novosti

- Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom, posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske – stoji na plakatu.

Fotografije je na svojim Facebook stranicama objavila Samostalna srpska demokratska stranka.
Ceranje Donje: Natpis "Ubi(j) Srbina" Foto: SDSS, Portal Novosti

Najveći incident upravo se nedavno dogodio u dalmatinskom zaleđu gdje su u kafiću u Uzdolju pokraj Knina huligani pretukli Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde.

Zbog tog napada Pupovac je usporedio Hrvatsku s NDH i izjavio da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regiji zbog čega članovi vladajuće koalicije traže od njega ispriku, piše Slobodna Dalmacija.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.