D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 13.03.2016., ZNAKOVITA PORUKA NESUĐENOG MINISTRA Brkić se na potpori zahvalio braniteljima, Oreškoviću i Karamarku, samo je jednog čovjeka ‘zaboravio’

Autor: Vanja Nezirović

Brkić se oglasio na Facebooku. Zahvalio se na potpori braniteljima, Oreškoviću i Karamarku, ali ne i Petrovu

“U ovom trenutku ne mogu prihvatiti tu časnu dužnost”, objavio je jučer na profilu društvene mreže glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić odustajući od kandidature za ministra branitelja. U HDZ-u doznajemo da je vrh stranke znao da će glavni tajnik Brkić objaviti tu vijest, no službeno nisu imali komentara. Rekli su nam samo da je Brkić sve objavio na svom profilu. Neslužbene poruke koje dolaze iz HDZ-a ukazivale su sinoć da se Brkić u svom statusu zahvalio svima, osim Mostu te potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu, sugerirajući time da su pritisci protiv imenovanja Brkića za ministira branitelja došli iz redova Mosta. Iako je još donedavno vrh HDZ-a izjavljivao da će ići do kraja s njegovim imenovanjem očito su prijepori postali prevelik teret za Vladu. U statusu se Brkić zahvalio braniteljima i njihovim obiteljima, te nadalje i šefu stranke Tomislavu Karamarku, i predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću.

“Zahvaljujem se na potpori koju ste mi dali posljednjih 20-tak dana otkako su me HDZ i predsjednik g. Tomislav Karamarko istaknuli kao kandidata za ministra hrvatskih branitelja. Iznimna mi je čast i ponosan sam na to što sam predložen od naše Stranke na tu dužnost, naročito što sam dobio veliku podršku od svojih suboraca i šire javnosti. Naravno, u politici postoje i oni drugi koji bi htjeli neka druga i drukčija rješenja. Broj kandidata porastao je na desetak, a to se neriješeno stanje koristi za različite špekulacije kao i za svojevrsno grubo blaćenje Domoljubne koalicije, HDZ-a, hrvatskih branitelja i mene osobno. Biti ministar hrvatskih branitelja iznimna je čast i odgovornost. Radi se o brizi za najzaslužniji, najčvršći, ali često i najranjiviji dio društva koji ne smije biti ni na koji način obezvrjeđivan, niti uznemiravan, pa ni na način da se dio medija i politike njima bave na nedostojan način. Nema te “funkcije” koja bi mi bila važnija od mojih suboraca, od njihovih obitelji, od naše Hrvatske.

To sam puno puta u životu do sada pokazao i dokazao konkretnim djelima. Dužnost ministra hrvatskih branitelja ne može i ne smije biti “poligon” za nemilosrdna politička prepucavanja, a budući ministar (tko god on bio) ne smije biti talac neodgovornog dijela politike i medija. Moj prvi uvjet za prihvaćanje te časne dužnosti bio je fer, otvoren, korektan i pošten odnos te suglasje među vladajućom većinom, što ovom prilikom nije postignuto. Kako bih prekinuo tu mučnu situaciju, a svoje suborce i čitavu hrvatsku javnost poštedio daljnjih neugodnosti i neizvjesnosti, izviješćujem ih kako u ovom trenutku ne mogu prihvatiti tu časnu dužnost. Uz to želim istaknuti kako sam vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je za braniteljsku problematiku pokazao predsjednik Vlade g. Tihomir Orešković. Siguran sam kako će, tko god bude ministar, imati njegovu punu potporu, na čemu sam mu iskreno zahvalan. Na kraju, danas s odmakom vremena, uistinu možemo potvrditi velike riječi prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je rekao kako imamo svoju Hrvatsku i znamo kako je sačuvati jer „budućnost pripada nama“ !!!”, napisao je Brkić. Uz status je objavio fotografiju vuka na kojoj piše: “Izgleda slabiji od medvjeda i lava, ali ga nećete vidjeti zarobljena kako pleše ili dresirana kako skače kroz obruč!!!

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.