D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 19.05.2022, Bivši srpski paravojnik prijavljen zbog zlostavljanja civila u Veleprometu 1991. godine

Izlagao ih je velikoj boli, patnji i poniženjima što je dovelo do usmrćivanja 30-godišnjaka i 63-godišnjaka

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je kazneno prijavila nedostupnog bivšeg pripadnika srpske paravojske kojega sumnjiči da je 1991. nakon okupacije Vukovara zlostavljao 11 civila zarobljenih u “Veleprometu” od kojih su dvojica preminula.

Policija je protiv osumnjičenog 59-godišnjaka, koji je nedostupan hrvatskim vlastima, Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog ratnog zločina nad civilima.

U policiji kažu da je osumnjičeni u studenome 1991., kao 29-godišnji pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, “iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća Velepromet teško fizički zlostavljao 11 zarobljenih civila” tad u dobi od 18 do 63 godine.

Izlagao ih je velikoj boli, patnji i poniženjima što je dovelo do usmrćivanja 30-godišnjaka i 63-godišnjaka te ozljeda tjelesnog integriteta drugih civila, navodi policija.

Dodaju da je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom PU vukovarsko-srijemska provela u suradnji s osječkim Županijskim državnim odvjetništvom.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.