D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 28.08.2019, PRVA REAKCIJA MILORADA PUPOVCA NAKON ‘OPOMENE’ OD STRANE PLENKOVIĆA ‘Pustite nas da prvo procijenimo situaciju’

Nakon osude izjava Milorada Pupovca (SDSS), on se oglasio rekavši da ga nakon sastanka vrha HDZ-a nije kontaktirao ni Andrej Plenković ni nitko drugi iz te stranke.

‘Pustite nas da procijenimo situaciju i odlučimo o daljnjim koracima', rekao je za N1.

Pupovac je, podsjetimo, u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba prije par dana kazao da Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako je kazao, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Premijer Plenković je nakon sastanka vrha HDZ-a rekao da je Pupovčeva izjava krajnje neprimjerena.

‘Smatramo krajnje neprimjereno, pa i nedopustivo izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem. Takve teze ne stoje', rekao je Plenković, koji je još jednom osudio napade na pripadnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a dodao je i da će s Pupovcem razgovarati.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.