D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 29.06.2021, Čak četiri utakmice igrali su Modrić i društvo s pogrešnim grbom, i nitko nije reagirao… [Foto]

Nevjerojatni gafovi događali su se Hrvatima na ovom Euru, ne samo na terenu, a jedan je otkriven nakon što se naša delegacija vratila u Rovinj. Na dresu hrvatske reprezentacije, naime, na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo. Dakako da je na službenom državnom grbu crveno.

Na dresu nogometnih reprezentacija obvezno stoji grb nogometno saveza, u našem slučaju HNS-a, malo tko ima grb države, no na velikim natjecanjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država te grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret.

Tako su Luka Modrić i društvo sve četiri utakmice igrali s pogrešnim državnom grbom, i nitko to nije primijetio! Inače, grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a. Tko im ih je takve napravio i isporučio? I kako nitko nije uoči pogrešku? Neobično. Neshvatljivo.

Da zanimljivost bude veća, Česi i Škoti su na svojim dresovima imali ispravan hrvatski grb, dok ga Englezi i Španjolci nisu ni imali…

Piše: Dražen Antolić/SN

PRVO BIJELO POLJE: Čovjek odgovoran za gaf s grbom ‘posuo se pepelom‘: Ovo mi je ludnica, nije bilo namjerno!

Vlasnik tiskare koja je radila sav tisak na dresovima tvrdi da se radi o slučajnosti

Nevjerojatan gaf dogodio se Hrvatima na Euru; na dresu hrvatske reprezentacije, naime, na sve je četiri utakmice bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo.

Hrvatski nogometni savez odmah je najavio istragu kako je došlo do toga da “vatreni” sve svoje utakmice na Euru2020 igraju sa zastavicom na kojoj hrvatski državni grb ima prvo bijelo polje.

Pri tome su istaknuli kako je za sav tisak na dresovima reprezentacije odgovorna tvrtka Sitotisak Decolor iz Varaždina, a njezin vlasnik je Damir Kumek.

- Ovo mi je sad ludnica. Mogu reći da se svim srcem ograđujem da je to napravljeno namjerno i od bilo kakvih insinuacija u tom smjeru. Niti smo mi namjerno tako tiskali, niti je to bilo tko od nas to tražio. Apsolutno je riječ o slučajnosti i pogrešci – izjavio je za Jutarnji Kumek koji je tiskao hrvatske dresove i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tamo su vatreni igrali s grbom koji, po zakonu, ima prvo crveno polje.

Nakon što je Jutarnji objavio tekst o problematičnom grbu, Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a, rekao nam je kako je upravo Kumekova tiskara odgovorna za pogrešku.

- Sav tisak za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna pogreška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor, te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima, rekao je Pacak.

- Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta, dodao je glasnogovornik HNS-a.

Piše: Višnja Gotal

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.